Monika Obrtalová Kultúra

Obdivujte Bielorusko "pod hviezdami"

Ďalšie večerné letné premietanie, ktoré Stredoslovenské múzeum v Banskej Bystrici organizuje v rámci cyklu Cestovateľské utorky, bude tentoraz venované Bielorusku. Premietanie sa uskutoční v utorok 12. júla vonku "pod hviezdami" v záhrade T

Cestovateľský večer je podujatie z cyklu Cestovateľské utorky, ktoré prebiehajú v Tihányiovskom kaštieli na banskobystrickom sídlisku Radvaň každý prvý utorok v mesiaci od apríla 2008. Doteraz už bolo prezentovaných mnoho zaujímavých krajín sveta. Napríklad Indonézia, Kanada, Keňa, Mustang, Nórsko, Peru, Arménsko, Mongolsko, národné parky USA, Sicília, Baskicko, Turecko, Nový Zéland a iné.

Cestovatelia okrem množstva zážitkov doniesli návštevníkom aj kus atmosféry z ďalekých krajín, či už v podobe miestnej hudby, ochutnávky špeciálneho typického jedla, ukážok ľudových odevov, krojov alebo drobných suvenírov. „Vítaní sú všetci, ktorí radi cestujú, zaujímajú sa o ďaleké krajiny a cestovanie, ale aj všetci tí, ktorí momentálne z rôznych dôvodov cestovať nemôžu, ale radi si zacestujú aspoň "prstom po mape“, pozrú pekné fotografie a vypočujú rozprávanie zážitkov iných cestovateľov," informovala Ingrid Károlyová zo Stredoslovenského múzea v Banskej Bystrici.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM