Monika Obrtalová Rôzne

Obchodnú akadémiu navštívi minister

Minister životného prostredia Jozef Medveď pri príležitosti Svetového dňa Zeme navštívi vo štvrtok, 22. apríla, Obchodnú akadémiu v Banskej Bystrici. Súčasťou programu bude aj študentská tlačová konferencia.

Po skončení programu minister Jozef Medveď uvedie do života projekt s názvom Park Zeme, v rámci ktorého zasadí lipu, ako národný symbol Slovenska. Ďalších 30 stromov vysadia študenti strednej školy. Ministerstvo životného prostredia SR chce zaviesť tradíciu zakladania parkov aj do budúcnosti, aby sa tak stala neoddeliteľnou súčasťou osláv Svetového dňa Zeme.

Svetový deň Zeme si už tradične pripomíname od roku 1970, keď vedci, hlavne americkí ekológovia ovplyvnení fotografickými a telegrafickými snímkami z kozmu, vyzvali ku spoločnému, celosvetovému úsiliu za ochranu Zeme so všetkým, čo ju robí jedinečnou. Skutočne svetovým sa stal v roku 1990, kedy začalo iniciatívne a koordinačne pôsobiť Medzinárodné ústredie Svetového dňa Zeme so sídlom v Stanforde.

Zástupcovia ministerstva veria, že sa im podarí tradíciu rozvinúť, a že tak pribudnú na Slovensku desiatky udržiavaných parkov, ktoré obyvateľom miest a obcí spríjemnia život.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM