Jakub Forgács Krimi

O veľkom testovaní informovali aj Rómov z bystrických osád: Plánujú sa zúčastniť?

Okrem konkrétnych informácií kedy, o koľkej a kde bude prebiehať testovanie, im bolo vysvetlené, čo je pri tom potrebné a aký je postup.

Ilustračný obrázok k článku O veľkom testovaní informovali aj Rómov z bystrických osád: Plánujú sa zúčastniť?
10
Galéria
Zdroj: Mestská polícia BB

V sobotu 31. októbra 2020 a v nedeľu 1. novembra 2020 čaká obyvateľov Slovenska celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19. Vzhľadom k tomu, že za posledné dni došlo k niekoľkým organizačným zmenám ohľadom testovania bolo potrebné v rámci prevencie informovať o tom obyvateľov marginalizovaných rómskych komunít. Informovali o tom bystrickí mestskí policajti na svojej facebookovej stránke.

Rómov informovali

„Príslušníci mestskej polície spolu so sociálnymi pracovníčkami terénnej sociálnej práce krízovej intervencie mestského úradu navštívili v stredu 28. októbra 2020 rómske osady v Podlaviciach a Riečanvode za účelom poskytnutia komplexných informácií o tejto celoštátnej akcii,“ píše sa na stránke.

Ako uviedli mestskí policajti, okrem konkrétnych informácií kedy, o koľkej a kde bude prebiehať testovanie, im bolo vysvetlené, čo je potrebné na testovanie, aký je postup testovania, či informácie, čo robiť pri pozitívnych výsledkoch a taktiež aj o výnimkách, kedy sa testovanie neodporúča.

Prejavili záujem

„Rómovia sami prejavili záujem túto celoštátnu akciu a uznali, že je potrebné sa dať testovať, aby im nevznikali ďalšie problémy z dobrovoľnej neúčasti na plošnom testovaní,“ uviedli mestskí policajti.

Podobnú akciu plánujú uskutočniť v piatok 30. októbra 2020 aj v ďalších dvoch rómskych osadách na Cementárenskej ceste a Na Hrbe, kde bude testovanie vykonávať mobilná jednotka Slovenského červeného kríža.

Ako to vyzeralo si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

V OBRAZOCH: S obyvateľmi bystrických rómskych osád o celoštátnom testovaní
10
Galéria
Zdroj: Mestská polícia BB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM