Jakub Forgács Šport

O rodine sa hlasuje aj neďaleko Bystrice: V Badíne prišli k urnám aj bohoslovci z kňazského seminára

Odpovedať na tri referendové otázky chodia v neďalekom Badíne domáci aj bohoslovci s voličskými preukazmi. Starosta hovorí, že Badínčania disciplinovane využívajú svoje právo na vyjadrenie názoru.

Ilustračný obrázok k článku O rodine sa hlasuje aj neďaleko Bystrice: V Badíne prišli k urnám aj bohoslovci z kňazského seminára
Zdroj: TASR

V obci Badín v okrese Banská Bystrica môže svoj názor v dnešnom referende vyjadriť 1 574 voličov zapísaných v zozname. Spomedzi nich už ráno prišli niekoľkí bohoslovci a aj s voličskými preukazmi z Kňazského seminára svätého Františka Xaverského, ktorý sídli v Badíne. Vychováva kňazov pre banskobystrickú diecézu a niektoré rehoľné spoločenstvá.

„Pri vlaňajších komunálnych voľbách sme mali účasť okolo 70 percent. Naši občania sú disciplinovaní, využívajú svoje právo vyjadriť názor a plnia si svoju občiansku povinnosť,“ uviedol starosta Badína Pavol Hric. Obec mala ku koncu januára tohto roka 1 925 obyvateľov.

Hric v dedine nezaznamenal pred referendom žiadne problémy s kampaňou. „Plagáty alebo bilbordy v obci neboli. Akurát na katolíckej fare bol vystavený jeden pútač. Zaregistroval som roznášanie letákov do schránok. Iná propagácia referenda u nás nebola,“ dodal Hric.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM