Monika Obrtalová Rôzne

O Pavlovi Demitrovi vznikla aj pesnička

Náhle úmrtie slovenskej hokejovej legendy Pavla Demitru zasiahlo aj hip-hopovú scénu. Pesničku o bývalom kapitánovi slovenskej reprezentácie už stihli nahrať a publikovať rapperi Markíz a Rosy.

Prvý menovaný rapper zo Serede zverejnil skladbu Pesnička pre Paľa Demitru na YouTube v piatok 9. septembra. V sobotu sa k nemu pridal Rosy z Michaloviec, ktorý na tej istej stránke publikoval pieseň Pocta pre Paľa Demitru. Obaja rapperi vo svojich kúskoch vyzdvihujú nielen hokejovú zručnosť rodáka z Dubnice nad Váhom, ale i jeho ľudské kvality. „Boh dobre vedel, prečo ťa k sebe povolal, aby si aj v nebi medzi ľuďmi radosť rozdával. Bol si veľký hráč a ešte väčší človek, vždy s radosťou si pomohol a to kedykoľvek,“ rappuje vo svojej pocte Rosy.

Tridsaťšesťročný Pavol Demitra zahynul v stredu pri leteckej katastrofe spolu s ďalšími 35 členmi klubu Kontinentálnej hokejovej ligy Lokomotiv Jaroslavľ, ktorí smerovali do Minska na úvodný zápas ligy. Lietadlo Jak-42 sa zrútilo krátko po štarte, asi dva kilometre od miestneho letiska Tunošna. Ruské ministerstvo dopravy považuje technickú poruchu a ľudský faktor za najpravdepodob­nejšie možné príčiny havárie. Vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja sa na znak úcty k výnimočnému umeniu Pavla Demitru rozhodlo vyradiť z kolekcie reprezentačných dresov ten s číslom 38. Národný A-tím SR sa v sezóne 2011/2012 navyše predstaví v prípravných zápasoch v dresoch, na ktorých bude zvýraznená pamiatka na tohto hokejistu.

Zdroj: hokejportal.sk

[link=http://www­.youtube.com/wat­ch?v=-l8cSBzWhQw]Kliknite -TU-[/link]

[link=http://www­.youtube.com/wat­ch?v=LRcqMwfbe­JU&feature=pla­yer_embedded]Klik­nite -TU-[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM