Michal Majer Kultúra

O kapele Desmod s Kulym

Minulý týždeň odohrali v Banskej Bystrici spoločný koncert skupiny Desmod a Nazareth. Kapela Desmod dostala do varu najmä mladšiu generáciu, ktorá spoločne s nimi odspievala najväčšie hity ako Zhorí všetko čo mám, Vyrobená pre mňa či Lavíny. Po konce

Ako vznikla skupina Desmod? Skupinu založili úplne iní ľudia a my sme sa tam dostávali postupne, pretože niekoho to prestalo baviť, niekto sa oženil a žena mu napríklad zakázala hrať v kapele. No v tejto zostave už hráme dlhé roky. ** Ako vznikol názov skupiny Desmod?** Desmod znamená netopier, z latinčiny červený. Chalanom, ktorí kapelu zakladali sa to páčilo, a tak to napokon aj ostalo. ** Odkiaľ čerpáte námety na texty svojich piesní?** V textoch je spomenuté to, čo vyplýva zo života. Keď mám zážitok, napíšem ho na papier. Robím si sylaby, poznámky, osnovy, a keď ma niečo napadne, využijem to pri tvorbe textov.

Prečo turné práve so skupinou Nazareth? V skutočnosti to bolo tak, že prišiel promotér, ktorý má na starosti koncerty skupiny Nazareth na Slovensku. Povedal, že by bolo dobré spojiť ich so slovenskom kapelou, aby naň prišla aj staršia generácia a na Desmod mladšia. Poslali sme teda kapele naše CD, ktoré si vypočuli, schválili a urobili sme teda spoločné turné. Jedinou ich podmienkou bolo hrať na koncerte ako prvý.

Stále hrávate na koncertoch piesne zo starších albumov, prečo? Väčšinou to bývajú skladby, ktoré by sme ako kapela už nemuseli hrať. No my chceme, pretože niektoré piesne všetci poznajú a jednoducho ich milujú. Medzi najobľúbenejšie patria najmä skladby Aby bolo jasné a Zober ma domov. ** Radšej hráte na festivaloch alebo ma koncertoch?** Náš koncert je náš koncert, pretože naň prídu ľudia, ktorí nás chcú vidieť . Na festival prídu ľudia, ktorí si chcú vypočuť aj iné kapely ako sme my. Ale niekedy sa to vie zvrhnúť aj na festivaloch a vypukne super nálada. ** Na ktorý zážitok nikdy nezabudnete? ** Pre nás sú to všetky zážitky, keď si môžeme zahrať so svetoznámymi hviezdami . Na jednom pódiu sme hrali s My Chemical Romance, Eltonom Johnom, s Motorheadom a inými kapelami. ** S ktorou kapelou by ste si ešte radi zahrali?** Tých je veľmi veľa. Momentálne je moja srdcovka Papa Roach a Green Day, no neviem, či sa nám to niekedy podarí . ** V ktorých mestách v rámci svojej tour vystúpite?** Máme za sebou koncerty v Nitre, Michalovciach, Košiciach, v Banskej Bystrici a ešte nás čaká Martin a Bratislava.

moo Foto: internet

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM