Tlačové správy

Novým členom predstavenstva Prvej stavebnej sporiteľne je David Marwan

Predstavenstvo Prvej stavebnej sporiteľne má od dnešného dňa nového člena. Mag. Herberta G. Pfeiffera vystriedal na pozícii bankového riaditeľa Mag. David Marwan. Vo výkonnom orgáne PSS, a. s., je nominantom akcionára Raiffeisen Bausparkasse Viedeň (Rai-Bau).

Ilustračný obrázok k článku Novým členom predstavenstva  Prvej stavebnej sporiteľne je David Marwan
Zdroj: Dnes24.sk

DavidMarwan pracoval predchádzajúce štyri roky na pozícii vedúceho Riadenia zahraničných účastí v RaiffeisenBau­sparkasse vo Viedni. Staral sa o štyri stavebné sporiteľne, v ktorých má Rai-Bau svoju účasť. Jednou z nich bola aj Prvá stavebná sporiteľňa. Preto jej prostredie pozná. „Moja prvá reakcia na ponuku stať sa členom predstavenstva PSS, a. s., bola – samozrejme áno. Vždy som najväčšiu slovenskú stavebnú sporiteľňu vnímal ako úspešnú, perspektívnu a serióznu firmu s kvalitnými a kompetentnými zamestnancami,“ hovorí David Marwan.

Pôsobenia mimo rodnej krajiny sa neobáva. „Byť a pôsobiť mimo Rakúska pre mňa nikdy nebolo prekážkou. Naopak, vždy som rád spoznával iné krajiny, iné kultúry, bolo to pre mňa veľmi zaujímavé. V tomto prípade je to pre mňa o to ľahšie, pretože Slovensko je blízko. Myslím si, že aj kultúra a ľudia sú podobní. Navyše máme to šťastie, že v súčasnosti nás, vďaka Európskej únii, už nerozdeľujú žiadne hranice,“ dodáva David Marwan.

Mag. David Marwan sa narodil 6. apríla 1979. Vyštudoval právo v Linzi v Hornom Rakúsku. Po štúdiu šiel pracovať do Viedne, kde prešiel viacerými zamestnaniami, od podnikového poradenstva cez ministerstvo financií až po veľkú stavebnú firmu Porr, v ktorej pôsobil ako projektový vedúci pre veľké infraštrukturálne projekty aj na Slovensku.

Vo voľnom čase sa venuje čítaniu kníh a najmä športu. Je vášnivý futbalista. Aj preto tvrdí: „Nie každý zápas môžete vyhrať, ale s dobrým tímom turnaj jednoznačne áno. Prvú stavebnú sporiteľňu a jej ľudí pokladám za veľmi dobrý tím.“

foto: PSS, a.s.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM