Jakub Forgács Samospráva

Nový primátor Bystrice Ján Nosko: S Gogolom sa zatiaľ nestretol, už pracuje na vytvorení svojho tímu!

Budúci prvý muž mesta Banská Bystrica Ján Nosko, ktorý v komunálnych voľbách s výraznou prevahou hlasov porazil doterajšieho primátora Petra Gogolu sa aj po voľbách naplno venuje práci v Detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici, kde je riaditeľom. O svojom nástupcovi nechcel špekulovať.

Ilustračný obrázok k článku Nový primátor Bystrice Ján Nosko: S Gogolom sa zatiaľ nestretol, už pracuje na vytvorení svojho tímu!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako dnes Nosko uviedol, pracovný pomer v nemocnici sa mu skončí deň pred oficiálnym nástupom do funkcie primátora. Termín slávnostného mestského zastupiteľstva, kde sa ujme funkcie a kde zložia sľub aj noví mestskí poslanci, nie je ešte známy.

„Určite sa mi z nemocnice bude ťažko odchádzať, veď som tu prežil kus života. Myšlienkami zostanem s ňou. Svojmu nástupcovi odovzdám našu nemocnicu v dobrej kondícii a dúfam, že bude pokračovať v nastúpenom trende. Bol by som rád, keby sa riaditeľom stal človek zvnútra, ktorý nemocnicu pozná a má k nej vzťah,“ konštatoval Nosko. Výber nového riaditeľa rieši spoločne s ministrom zdravotníctva.

S Gogolom sa nestretol

Nosko sa zatiaľ s odchádzajúcim primátorom Petrom Gogolom nestretol. Očakáva, že ak má k stretnutiu dôjsť, termín by mal navrhnúť Gogola. Ako budúci primátor prezradil, že už v týchto dňoch pracuje na vytvorení tímu, ktorým sa chce na magistráte obklopiť, ktorému dôveruje a bude jeho pravou rukou.

Po nástupe do úradu sa Nosko plánuje stretnúť najprv so zamestnancami. „Musia vedieť, kto prišiel medzi nich a akú mám predstavu o fungovaní úradu. Myslím, že je tam veľa šikovných ľudí, ktorí si musia osvojiť myšlienku, kam sa má mesto uberať,“ uviedol.

Prioritou rozpočet

Jeho prioritou je rozpočet na budúci rok, ktorý mesto nemá, a preto už po štvrtý raz za sebou začne nový rok v rozpočtovom provizóriu. Nosko sa mieni sústrediť na prehodnotenie zmluvných vzťahov, ktoré sú nevýhodné a aj na mestské spoločnosti, ktorých je veľa a treba ich reštrukturalizovať.

„Musíme sa dohodnúť na veľkých investičných zámeroch, zintenzívniť komunikáciu s podnikateľmi, pracovať na projektovej dokumentácii pre čerpanie eurofondov. Sú tu neriešené problémy nezamestnanosti, školstva, nevyužitý potenciál cestovného ruchu, nemáme schválený nový územný plán, ktorý je nevyhnutný aj z pohľadu príchodu investorov,“ dodal Nosko.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM