Michal Majer Futbal

Novou posilou Dukly je Hesek

Vedeniu slovenského corgoňligového futbalového klubu Dukla Banská Bystrica sa podarilo uloviť zaujímavú posilu. Mužstvu spod Urpína sa do konca jesennej časti upísal slovenský útočník Andrej Hesek, ktorý bol doteraz kmeňovým hráčom českého gambrinusl

„Po odchode útočníka Michala Ďuriša sme uvažovali aj spolu s trénerom o dostupnej a možnej alternatíve. Klub sa nakoniec dohodol s Andrejom Hesekom na spolupráci do konca jesene s výhľadom na jej predĺženie,“ cituje oficiálna internetová stránka bronzového klubu z uplynulej sezóny Corgoň ligy slová generálneho riaditeľa Tomáša Geista.

Dvadsaťdeväťročný dvojnásobný bývalý slovenský reprezentant už v kádri Dukly pôsobil, keď pred desiatimi rokmi „vojenčil“ v Banskej Bystrici. Kariéru začínal v Slovane Bratislava, okrem toho si obliekal aj dresy Senice, Veľkého Lapáša, Nitry a Jablonca. S Teplicami sa tento mesiac dohodol na vzájomnom ukončení spolupráce a stal sa voľným hráčom. Potrebné formality ohľadom príchodu do B. Bystrice dotiahol A. Hesek v utorok predpoludním.

„Klub, ako aj celkovo Corgoň ligu sledujem, aj keď som pôsobil v Česku. S trénermi Markom aj Varadínom sa poznám, rovnako tu v klube už vtedy pôsobil Tomáš Geist. Mesto a aj niektorých hráčov poznám tiež, takže nie je to pre mňa úplne nové prostredie, aj keď v klube sa za tých desať rokov urobilo veľa roboty. Čo sa týka rokovaní, boli veľmi rýchle a korektné. Tréner Marko mi naznačil, že mu takto môžu vzniknúť nové možnosti herných situácií. Myslím si, že by som mohol oživiť ofenzívnu hru Dukly. Budem sa snažiť presadiť tak herne, ako aj strelecky, aby sme sa posunuli na vyššie pozície. Veľmi sa teším na pôsobenie v Dukle,“ povedal v rozhovore pre www.fkdukla.sk Andrej Hesek.

Zdroj: SITA Foto: fotbalportal.cz

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM