Hokej

Novou posilou Bystrice je Američan Hora: Pre majstrovskú trofej som ochotný urobiť čokoľvek

Americký hokejista Frank Hora sa stal novou posilou HC´05 Banská Bystrica. Čo povedal o našom klube?

Ilustračný obrázok k článku Novou posilou Bystrice je Američan Hora: Pre majstrovskú trofej som ochotný urobiť čokoľvek
Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková

Pre dvadsaťsedemročného obrancu bude angažmán pod Urpínom prvý v Európe. Počas predošlých sezón pôsobil najmä v nižšej zámorskej ECHL a štarty si pripísal aj v AHL.

„Hľadali sme obrancu, ktorý je veľmi dobrý na oboch stranách ľadovej plochy, aby jeho prispievanie v útoku nebolo na úkor obranných schopností. Pevne verím, že Frank sa veľmi rýchlo prispôsobí hernému štýlu v Európe a nielenže splní naše očakávania, ale jeho povaha a celková hra budú pre naše víťazstvá kľúčové,“ uviedol pre oficiálnu webstránku Banskej Bystrice generálny manažér športovej časti klubu Ľuboš Pisár.

Hora odohral v uplynulom ročníku 22 stretnutí v ECHL za Greenville Swamp Rabbits. Nazbieral v nich 9 bodov (2+7), ďalších 14 duelov so ziskom 2 bodov (1+1) pridal v drese San Diego Gulls z AHL. „Dostalo sa ku mne veľa pozitívnych informácií v súvislosti s kvalitou ligy a keď sa mi ozvali z Banskej Bystrice, rozhodnutie bolo jednoduché. Samotné mesto, ale aj fanúšikovská základňa klubu vyzerá byť skvelá a klub má bohatú tradíciu spojenú s úspechmi. Som ochotný urobiť čokoľvek, čo bude treba, aby sme do Bystrice priniesli majstrovskú trofej,“ povedala nová akvizícia „baranov“.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM