Hokej

Novou posilou baranov je americký útočník. V minulosti prešiel kvalitnými súťažami

Ako uvádza web baranov, príchod nového centra bol po predčasnom konci McMurtryho prioritou športového manažéra Júliusa Kovala aj trénera Cemana.

Ilustračný obrázok k článku Novou posilou baranov je americký útočník. V minulosti prešiel kvalitnými súťažami
Zdroj: TASR

Novou posilou hokejového klubu HC ´05 iClinic Banská Bystrica je dvadsaťdeväťročný Mitch Wahl, ktorý strávil uplynulé dve sezóny v nadnárodnej EBEL lige. Jeho posledným pôsobiskom bol rakúsky Klagenfurt, ktorému sme nedávno čelili na Memoriáli Pavla Zábojníka vo Zvolene. Infromoval o tom oficiálny web HC ´05 iClinic Banská Bystrica.

Ako uvádza web baranov, príchod nového centra bol po predčasnom konci McMurtryho prioritou športového manažéra Júliusa Kovala aj trénera Cemana. V príprave musel zaskakovať na pozícii centra Gilbert Gabor, pri zranení Tomáša Hrnku dokonca aj Jordan Hickmott.

Mitch Wahl so sebou prináša cenné skúsenosti, pôjde už o jeho piatu sezónu v Európe. V minulosti prešiel kvalitnými súťažami ako švédska druhá najvyššia Allsvenskan, krátko pôsobil aj v najvyššej fínskej súťaži v tíme Ilves Tampere, no najviac sa mu darilo v EBEL lige v dresoch tímov Innsbruck a Klagenfurt. Práve s Klagenfurtom sa mu podarilo počas vlaňajška vybojovať titul a celkovo získal počas pôsobenia v EBEL-ke 109 bodov v 125 zápasoch.

Rodáka zo Seal Beach v Kalifornii si v roku 2008 vybrali na drafte do NHL zástupcovia Floridy Panthers, v najprestížnejšej lige sveta však nikdy svoju šancu nedostal. Pred odchodom do Európy strávil väčšinu času v ECHL a AHL. Výhodou je, že dokáže v prípade potreby zahrať aj na pravom krídle. Zmluvu s naším klubom podpísal na 1 rok.

Foto: ilustračné

Zdroj: HC' 05 iClinic Banská Bystrica
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM