Marcel Páleš Kultúra

Novinka kultúrneho leta pokračuje: Kotviť pod Urpínom budete môcť aj v auguste

Projekt Zakotvite v Banskej Bystrici, ktorý je novinkou tohtoročného banskobystrického kultúrneho leta, pokračuje v meste pod Urpínom aj v auguste. A to počnúc prvým dňom nového mesiaca do 5. augusta na Námestí SNP.

Ilustračný obrázok k článku Novinka kultúrneho leta pokračuje: Kotviť pod Urpínom budete môcť aj v auguste
Zdroj: TASR

Akcia sa konala aj začiatkom minulého mesiaca, od 3. do 9. júla.

Deti si prídu na svoje

Počas projektu bude Námestie SNP každý deň dejiskom hudobných a umeleckých vystúpení, ale aj rôznych súťaží a aktivít pre deti. Interaktívne hry a súťaže pre deti sú zahrnuté v každodennom popoludňajšom programe.

Banskobystrický Park kultúry a oddychu vyhlásil pre toto podujatie voľné pódium a bez nároku na honorár sa prihlásilo množstvo známych aj menej známych umelcov a skupín z regiónu.

Divadlo, tanec, literatúra aj hudba

Podľa programu sa napríklad v piatok (2.8.) možno tešiť na premiéru rozprávky Divadla Bez opony Ako vlka rozboleli zuby a aj na LATINO SHOW (Tanečná škola J. Fábera a skupina El Poreroso). V sobotu (3.8.) vystúpi skupina DRUŽINA (worldmusic).

Ďalší deň je pripravená prezentácia vlastnej tvorby a čítanie z kníh (Kvetoslava Kšenzuliaková). V pondelok (5.8.) sa môžu Banskobystričania či návštevníci mesta započúvať do piesní z oblasti Talianska, Francúzska, Španielska a Argentíny (MUSICA DI SOLE E MARE – Dominika Doniga, František Kubiš). Potom si zasa môžu vychutnať tradičné mexické piesne (MARIACHI).

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM