Jakub Forgács Správy

NOVINKA pre pacientky v bystrickej nemocnici: Priplatiť si môžu za nadštandardné MENU

Objednanie nadštandardnej stravy je dobrovoľné. V prípade, ak si nezvolia výber nadštandardnej stravy počas hospitalizácie, bude pacientkam poskytnutá strava hradená z verejného zdravotného poistenia.

Ilustračný obrázok k článku NOVINKA pre pacientky v bystrickej nemocnici: Priplatiť si môžu za nadštandardné MENU
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) F.D. Roosevelta Banská Bystrica od 11. júla 2022 zaviedli novinku v stravovaní pacientov. Mamičky po pôrode a pacientky na II. Gynekologicko-pôrodníckej klinike SZU majú možnosť doobjednať si za doplatok nadštandardné menu. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.

Pestré menu

Nemocničná strava je všeobecne predmetom častej nespokojnosti pacientov, ktorá je ešte vypuklejšia u tehotných žien a mamičiek po pôrode. „Záleží nám na spokojnosti pacientok a klientok s poskytovanými službami v našej nemocnici, preto sme pre ne pripravili novinku. Majú odteraz možnosť zvoliť si menu, ktoré je zostavené s maximálnym ohľadom na ich potreby stravovania počas pobytu v nemocnici a zároveň je rozmanitejšie, ako štandardne ponúkaná strava,“ vysvetlila Miriam Lapuníková, riaditeľka nemocnice.

„Denné menu sa skladá z raňajok, desiaty, obeda, olovrantu, večere a druhej večere. Súčasťou menu sú potraviny ako losos, teľacie mäso, cuketa, kuskus, müsli, veľa zeleniny, 100% hroznová šťava, rôzne druhy kaší, atď.,“ priblížila vedúca nutričná terapeutka Ľubomíra Tósegiová z oddelenia liečebnej výživy.

Viac o tom, koľko si pacientky pri takejto strave doplácajú, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM