Správy

Novinka pre Bystričanov: S jednou aplikáciou zaplatia za MHD aj parkovné

Užitočná technická vymoženosť, ktorá má zjednodušiť život aj Bystričanom. Počuli ste už o aplikácii Cvak?

Ilustračný obrázok k článku Novinka pre Bystričanov: S jednou aplikáciou zaplatia za MHD aj parkovné
Zdroj: pixabay

S novou aplikáciou Cvak si jednoducho a bezpečne kúpite lístok v MHD Banská Bystrica. Zaberie pár klikov vášho čas. "Redukcia použitého papiera je ďalším krokom k zelenšej doprave a veríme, že sa týmto riešením budú inšpirovať aj iné mestá,“ hovorí Alena Svitanová, referentka pre obchod a marketing spoločnosti Slovenská autobusová doprava Zvolen, a. s..

Aplikácia umožni cestujúcim MHD Banská Bystrica zakúpiť si lístok pred nástupom do autobusu. Cestujúci pritom môžu použiť prvé a druhé nástupné dvere, čo zaistí nástup bez čakania a predpokladá sa aj celkové zrýchlenie hromadnej dopravy. „Je potrebné, aby mali cestujúci lístok zakúpený ešte pred vstupom do autobusu alebo trolejbusu, na čo môžu efektívne využiť čas práve počas čakania na zastávke,“ vysvetľuje Svitanová.

Cvak si nainštalujete do mobilného telefónu s operačným systémom Android a iOS, a ihneď po zaregistrovaní sa dokážete pohodlne a rýchlo uhradiť cestovné. „Po zakúpení cestovného lístka vám do pár sekúnd príde potvrdenie o nákupe, ktorým sa v prípade potreby preukazujete dopravnej kontrole. V ponuke sú aktuálne najvyužívanejšie produkty MHD BB – základný (45 minútový prestupný) a celodenný (24 hodinový prestupný) lístok,“ pokračovala Svitanová.

Ako ďalej uviedla, po úspešnom zavedení aplikácie a osvojení cestujúcimi plánuje mesto Banská Bystrica v spolupráci s dopravcami ponuku elektronických lístkov rozšíriť. „Aplikácia rovnako ponúka služby na úhradu parkovného. Je využiteľná v centrách miest, nákupných aj biznis centrách. Ak potrebujete papierové dokladovanie výdavku na parkovné či cestovné, doklad si jednoducho vyhľadáte a vytlačíte zo svojho užívateľského profilu v aplikácii,“ dodala Svitanová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM