Barbara Dallosová Rôzne Správy

Novinka na Skalke: Takýto most nemajú nikde inde na Slovensku, trúfnete si?

K čoraz populárnejšej via ferrate nad Kremnicou pribudla novinka a je to opäť niečo pre odvážnych. Lanový most má byť slovenským unikátom.

Zdroj: Dnes24.sk

Na Skalke pri Kremnici už túto sobotu (29.6.) pribudne nová atrakcia. Bude ňou visutý lanový most, ktorý je situovaný v skalnom masíve priamo vedľa obľúbenej existujúcej ferraty. O novej atrakcii informoval Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) na svojom oficiálnom facebookovom účte. Sobota je zároveň dátumom, kedy sa otvára sezóna aj populárnej na via ferrate.

Most je dlhý 78 metrov a nachádza sa vo výške 30 metrov nad terénom s nádherným výhľadom na celé údolie medzi Kremnickými horami a Banskou Bystricou.

,,Vďaka týmto parametrom pôjde o unikát – najdlhší lanový most na Slovensku. Spolu s ním bude sprístupnená aj lanová lezecká sieť," uvádza BBSK.

Ako ozrejmuje BBSK, projekt je výsledkom spolupráce a finančnej podpory verejného i súkromného sektora: mesta Kremnica, Rozvojovej agentúry Banskobystrického samosprávneho kraja, Nadácie EPH a oblastných organizácií cestovného ruchu Central Slovakia a Turiec-Kremnicko. ,,Ide o združené prostriedky a celkové náklady na jeho vybudovanie dosiahli približne 30 tisíc eur," hovorí kraj o financovaní.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM