Jakub Forgács Rôzne

Novinka, čo upúta: Mestský park oživí street art, osvetlenie sa zmení na umelecké diela

Cesnak, Cikker, či Tajovský... Známe osobnosti z Banskej Bystrice a blízkeho okolia sa už onedlho budú pripomínať návštevníkom Mestského parku. Výjavy z ich života a najvýznamnejšie diela zachytia pouliční umelci na netradičných miestach.

Ilustračný obrázok k článku Novinka, čo upúta: Mestský park oživí street art, osvetlenie sa zmení na umelecké diela
Zdroj: TASR

Do Mestského parku zavítajú už túto sobotu streetartoví umelci, ktorí začnú meniť bežné pouličné osvetlenie na umelecké diela. „Diela budú venované významným osobnostiam, ktoré v okolí parku žili, študovali a tvorili nezabudnuteľné diela. Na peticiach však nebudú ich portréty, ale výjavy zo života, prípadne tvorba, ktorá ich preslávila,“ uviedla Diana Vigašová z Banskobystrického okrášľovacieho spolku.

Medzi osobnosťami podľa jej slov nebudú chýbať Terézia Vansová, Július Flache, Jozef Gregor Tajovský, Jozef Murgaš, Anderle, Július Cesnak, Ján Cikker a mnohí ďalší. „Maľovať sa bude základ – svetlo žltou a naň sa výjav namaľuje čiernym sprejom alebo akrylovou farbou,“ pokračovala.

Umelci sa v parku predstavia v rámci projektu „Natri si svoju lavičku“. „Počas soboty bude v parku od 9:00 prebiehať „natieracia“ dobrovoľnícka akcia. Jej cieľom bude pomaľovať lavičky v centrálnej časti parku pestrými farbami a oživiť náter altánku, stojacom v samom srdci parku,“ dodala Vigašová, podľa ktorej každý dobrovoľník dostane od organizátorov pracovné a ochranné pomôcky, ako aj občerstvenie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM