Jakub Forgács Kultúra

November v bystrickom divadle. Diskusia s Radičovou aj premiéra nového projektu

Aj vy radi navštevujete predstavenia Bábkového divadla na Rázcestí? Počas nadchádzajúcich týždňov rozhodne nebudú jediným, na čo sa môžete tešiť!

Ilustračný obrázok k článku November v bystrickom divadle. Diskusia s Radičovou aj premiéra nového projektu
Zdroj: BDNR

Nielen divadelné predstavenia, ale aj diskusia so zaujímavými hosťami, projekcia dokumentu a tiež premiéra nového projektu budú tvoriť náplň novembrového programu Bábkového divadla na Rázcestí (BDnR) v Banskej Bystrici.

Ako informovala dramaturgička divadla Monika Tatarková, pri príležitosti 27. výročia Nežnej revolúcie sa bude konať diskusia Michala Havrana a jeho hostí – Ivety Radičovej a Jozefa Bátoru. Podujatie pod názvom Zamatová kontrarevolúcia sa uskutoční v stredu 16. novembra.

Tretia novembrová sobota už tradične patrí celoslovenskej akcii Noc divadiel. V rámci tohtoročného programu sa BDnR vracia k 20. ročníku festivalu Bábkarská Bystrica, ktorý sa konal v dňoch od 30. septembra do 4. októbra. „Počas divadelnej noci v premiére uvedieme dokument z jubilejného ročníka, ktorého autorom je Milan Mojžiš,“ uviedla Tatarková.

Koniec novembra bude v BDnR patriť premiéram nového divadelného projektu Živá ženská knižnica. „Niekde na pomedzí scénického čítania, diskusie a performancie sprítomníme výnimočné diela ženských autoriek a otvoríme aktuálne témy v diskusii s pozvanými hostkami,“ priblížila dramaturgička.

Prvé stretnutie Živej ženskej knižnice sa uskutoční v utorok 29. novembra a bude spojené s protestnou „pískačkou“ – vypískajme násilie v rámci 16 dní aktivizmu proti násiliu páchanému na ženách. Druhý diel s hostkou Janou Juráňovou, slovenskou spisovateľkou, dramatičkou a prekladateľkou, sa uskutoční v stredu 30. novembra.

Foto: ilustračné

Nová sezóna v BDNR v OBRAZOCH
11
Galéria
Zdroj: BDNR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM