Jakub Forgács Správy

Nové posily v boji proti koronavírusu: V Bystrici pomáhajú už aj profesionálni vojaci

Spolupracovať budú hlavne s odborom epidemiológie na bystrickom RÚVZ podľa jednotlivých potrieb jeho odborníkov, ale budú to aj ďalšie odbory, ktoré je potrebné posilniť pri práci s infolinkou.

Ilustračný obrázok k článku Nové posily v boji proti koronavírusu: V Bystrici pomáhajú už aj profesionálni vojaci
Zdroj: TASR

Po komunikácii s Ministerstvom obrany SR a prostredníctvom Úradu verejného zdravotníctva SR, začína od pondelka vypomáhať odborníkom banskobystrického úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) šesť profesionálnych vojakov z brigády riadenia vzdušných operácií. V pondelok o tom informovala Mária Tolnayová, hovorkyňa RÚVZ Banská Bystrica.

Zaúčajú sa

„Dnešný deň sa pod vedením našich odborníkov zaúčajú pre činnosti, spojené s epidemiologickým šetrením v súvislosti s ochorením Covid –19. Zaučenie sa týka telefonickej komunikácie s osobami, volajúcimi na náš úrad, ale aj administratívnej práce s ňou spojených. Poskytnutú spoluprácu si veľmi vážime aj preto, že čiastočne odbremenia našich vysoko zaťažených pracovníkov RÚVZ v B. Bystrici," uviedla regionálna hygienička MUDr. Zora Kľocová Adamčáková PhD.

Upresnila, že vojaci budú v plnom nasadení pracovať už od utorka. Spolupracovať budú hlavne s odborom epidemiológie podľa jednotlivých potrieb jeho odborníkov, ale budú to aj ďalšie odbory, ktoré je potrebné posilniť pri práci s infolinkou, ako napríklad Odbor hygieny detí a mládeže a ďalšie.

Sedem dní v týždni

„Pomôžu nám hlavne počas vyťažených, hlavne víkendových, dní. Uvidíme, ako sa bude vyvíjať epidemiologická situácia v najbližších dňoch a možno týždňoch a podľa nej sa bude odvíjať aj dĺžka pomoci profesionálnych vojakov MO SR na našom úrade," konštatovala Kľocová Adamčáková.

„Budeme tu pracovať sedem dní v týždni a budeme sa snažiť čo najviac pomôcť tam, kde nás úrad bude potrebovať. Postupne sa budeme zaúčať a pracovať pod dohľadom epidemiológov, ale aj ďalších odborov, ktoré budú potrebovať našu pomoc. Sme odhodlaní byť užitočnými a profesionálnymi pomocníkmi odborníkom verejného zdravotníctva,“ uviedol jeden z nich.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM