Jakub Forgács Hokej

Nové mená v obrane bystrických baranov: Káder vystužili mladí hráči s reprezentačnými skúsenosťami

Hokejový tím HC' 05 aj naďalej naberá nových hráčov. Do zostavy baranov pribudla dvojica mladých defenzívnych hokejistov, ktorí si už zahrali aj v reprezentačných dresoch. Jeden sa už dokonca ukázal i v KHL.

Ilustračný obrázok k článku Nové mená v obrane bystrických baranov: Káder vystužili mladí hráči s reprezentačnými skúsenosťami
Zdroj: TASR

Defenzívu hokejového exraligistu HC'05 Banská Bystrica vystužili Patrik Luža a Henrich Jaborník. Prvý menovaný prichádza pod Urpín na striedavý štart z tímu slovenského účastníka KHL Slovana Bratislava. Informoval oficiálny web bystrického klubu.

Jaborník (23) začínal s hokejom v Skalici, v ktorej okúsil prvýkrát extraligový ľad. V drese mužstva zo Záhoria pôsobil až do sezóny 2012/2013, v uplynulom ročníku už hrával za Dunaújváros v MOL lige. Slovensko reprezentoval na svetových šampionátoch v kategóriách do 17, 18 aj 20 rokov.

Luža (20) hokejovo vyrástol v bratislavskom Slovane. V KHL toho za „belasých“ doposiaľ veľa nenahral, v uplynulých ročníkoch tak pôsobil v juniorskom tíme Slovana alebo v reprezentačnom výbere do 20 rokov či v Skalici v rámci extraligy. V priebehu tohto roka si zatiaľ nepripísal štart v A-tíme Bratislavčanov v nadnárodnej súťaži, aj preto bude vypomáhať Banskej Bystrici. Vo veku 18 rokov sa však už stal majstrom Slovenska, keď víťaznú trofej zodvihol nad hlavu v doposiaľ v poslednej sezóne Slovana v extralige v ročníku 2011/2012. Aj on si pripísal reprezentačné štarty na svetových šampionátoch vo všetkých mládežníckych kategóriách.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM