Monika Obrtalová Kultúra

Nové Hudobné átrium v knižnici

Dňa 1. februára 2012 Štátna vedecká knižnica v Banskej Bystrici uvádza do činnosti Hudobné átrium – špecializované centrum pre potreby odbornej a laickej hudobnej verejnosti.

Profilácia pracoviska zohľadňuje špecifické potreby návštevníkov, ktorí v ňom môžu uplatniť rôzne študijné a tvorivé formy práce s hudbou, či už ide o konzultačné služby, štúdium muzikologickej literatúry, počúvanie hudby, hru na klavíri, alebo zhliadnutie hudobných filmov. Návštevníkom je k dispozícií digitalizovaný zvukový archív s náležitým komfortom obsluhy prostredníctvom samoobslužného audio systému, avšak rešpektované sú aj potreby priaznivcov tradičných vinylových platní.

Súčasťou pracoviska je aj klubová miestnosť s možnosťou realizácie komorných podujatí a separé box na individuálnu prácu s hudbou. Cieľom vytvorenia Hudobného átria je zúročiť najrozsiahlejší hudobný archív v regióne, ktorým ŠVK disponuje a spojiť ho s potenciálom využitia, vzhľadom na početné hudobné školstvo, kultúrne inštitúcie i komunitu hudobných nadšencov. Hudobné átrium ŠVK bolo realizované z prioritných projektov MK so zámerom podporiť hudobnú kultúru a vzdelávanie tvorivým spôsobom.

Zdroj: ŠVK Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM