Správy

Nové ATRAKCIE v Banskobystrickom kraji: Stratiť sa môžete v kukuričných bludiskách

Kukuričné bludiská v Lučenci a v Dolnej Strehovej sú v regióne Novohradu novinkou, pre verejnosť ich prvýkrát otvorili v začiatkom júla.

Ilustračný obrázok k článku Nové ATRAKCIE v Banskobystrickom kraji: Stratiť sa môžete v kukuričných bludiskách
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

V regióne Novohrad majú návštevníci tento rok možnosť navštíviť novú atrakciu. V Lučenci a Dolnej Strehovej vyrástli kukuričné bludiská, ktorých cieľom je okrem zábavy i šírenie osvety o význame poľnohospodárstva. Za spoločnosť KlasFarm to uviedla Zuzana Malov.

Kukuričné bludiská v Lučenci a v Dolnej Strehovej sú v regióne Novohradu novinkou, pre verejnosť ich prvýkrát otvorili v začiatkom júla. Výmera oboch bludísk je 2,5 hektára, samotné labyrinty sú dlhé približne 1,5 kilometra.

„Hlavným mottom našich bludísk na tento rok je priblíženie poľnohospodárstva prioritne deťom, tínedžerom a, samozrejme, aj dospelým, aby si uvedomili, že mať potraviny na stole, nie je až také samozrejmé a je za tým kus práce všetkých ľudí, ktorí pracujú v tomto odvetví,“ vysvetlila Malov. Ako dodala, súčasťou bludísk sú i QR kódy, vďaka ktorým môžu návštevníci s pomocou mobilných telefónov absolvovať vzdelávací kvíz o poľnohospodár­stve. Interaktívna hra súčasne meria čas, za ktorí ľudia bludiskom prejdú.

Kukuričné bludiská v Lučenci a Dolnej Strehovej sú pre verejnosť počas leta otvorené každý deň. Počas víkendov sú atrakcie obohatené aj o nočné blúdenie. „Zvažujeme otvorenie aj v septembri. Určite budeme pokračovať aj v ďalších rokoch a plánujeme aj nejaké novinky,“ dodala Malov s tým, že o bludiská je zo strany verejnosti veľký záujem.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM