Jakub Forgács Správy

Nová multifunkčná hala vyvolala rozpačité reakcie: Bystričania kritizujú hlavne 2 veci

Kým niektorí sú nadšení, mnohí netaja obavy. Čo sa ľuďom nepozdáva na projekte novej multifunkčnej haly, ktorá má vyrásť v Bystrici?

Ilustračný obrázok k článku Nová multifunkčná hala vyvolala rozpačité reakcie: Bystričania kritizujú hlavne 2 veci
3
Galéria

Architektonická kancelária Becker v stredu odprezentovala zástupcom obyvateľov aktualizovanú podobu štúdie multifunkčnej športovej haly, ktorá má vyrásť na mieste parkoviska Mičinská. Ako uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková, multifunkčná športová hala s tréningovou halou, zázemím, priestormi vybavenosti a obslužnosti, miestnosťami pre médiá, antidoping, šatňami, sociálnymi zariadeniami, bufetmi či parkoviskom vznikne na ploche 24 000 metrov štvorcových.

„Kapacita tribún podľa prezentovanej štúdie je približne 3000 miest na sedenie. Pri využití plochy v prípade kultúrnych a spoločenských podujatí sa kapacita môže navýšiť o ďalších 1000 miest. V okolí haly by malo pribudnúť približne 250 parkovacích miest,“ doplnila hovorkyňa.

Rozpačité reakcie Bystričanov

Po zverejnení vizualizácií a prvotných informácií o novej športovej hale sa na internete začali kopiť reakcie Bystričanov, ktoré boli značne rozpačité. Kým niektorí si ju pochvaľujú, ďalší nešetria kritikou.

„Konečne niečo na úrovni 21. storočia, nie tá stará rároha na Štiavničkách,“ napísal v komentári Igor. „Myslím si že to vyzerá užasnem, ale či to nakoniec postavia tak, ako ukazujú, už nikto nevie,“ uviedol Kristián.

Iba 250 parkovacích miest?

Kritikom sa nepozdáva hlavne počet parkovacích miest. „Veď taká hala potrebuje dvakrát tak veľké len parkovisko ako je na Mičinskej,“ netají svoje obavy Bruno. Myslí si to aj Peter: „250 parkovacích miest je tragicky málo, taká hala potrebuje podzemné parkoviská s aspoň tisíckou miest,“ uviedol v komentári.

„Okrem toho, pri žalostnom nedostatku parkovísk, najmä záchytných, proklamovanom samotným mestom, príde Banská Bystrica o ďalšie 2 – Mičinská a pri Hrone pred železničnou stanicou Mesto (plánovaný oddychový parčík – pri železnici…),“ doplnil Miroslav.

Kritika lokality

Viacerí kritizovali aj umiestnenie haly. „To je rozum, hodiť to hneď vedľa obývanej zóny. Cez cestu oproti tej hale sú domy a hneď vedľa bytovky. Super riešenie, fakt…,“ hnevá sa Ján. „Takéto projekty by sa mali realizovať na periférii mesta (môj názor),“ napísala Alena.

Ak máte obavy alebo pripomienky, vedenie mesta avizovalo, že štúdiu Multifunkčnej športovej haly Banskobystričanom odprezentuje v stredu, 11. marca 2020 o 16:00 vo Veľkej sieni Mestského úradu (ČSA 26, Banská Bystrica).

Vizualizácie novej multifunkčnej športovej haly v Bystrici si môžete pozrieť v priloženej galérii!

V OBRAZOCH: Vizualizácie novej multifunkčnej športovej haly v Bystrici
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM