Jakub Forgács Správy

Nosko v stánku na vianočných trhoch: Novozvolený primátor predvedie svoje obchodnícke schopnosti

Na Námestí SNP sa v týchto dňoch môžete vo viacerých stánkoch zahriať horúcim punčom. Už tradičnou súčasťou trhov je aj špeciálny Primátorský vianočný punč, ktorý bude podávať novozvolená hlava mesta. Aj tento rok poputuje výťažok z jeho predaja na dobročinné účely.

Ilustračný obrázok k článku Nosko v stánku na vianočných trhoch: Novozvolený primátor predvedie svoje obchodnícke schopnosti
Zdroj: TASR

Vo štvrtok 18. decembra sa o 16:00 sa na Námestí SNP uskutoční tradičné podujatie Primátorský punč, ktoré tento rok nevynechá ani novozvolený primátor mesta Banská Bystrica Ján Nosko. Výťažok z predaja tejto tradičnej vianočnej pochúťky pomôže občianskemu združeniu SPOĽACH (Skupina Príbuzných a Opatrovateľov Ľudí s Alzheimerovou CHorobou), ktorého hlavným poslaním je zlepšovať kvalitu života ľudí s ochorením Alzheimerovej choroby a demencie.

Už neodmysliteľne patria k tomuto podujatiu aj banskobystrické vianočné hrnčeky, ktoré si každý môže odniesť domov. „Adventný čas priam nabáda pomáhať tým, ktorí sú slabší alebo v dôsledku svojho ochorenia potrebujú pomoc svojho okolia. S myšlienkou podujatia Primátorský punč som sa preto stotožnil a rád by som túto tradíciu udržiaval aj počas môjho pôsobenia v primátorskom kresle. Všetkých preto pozývam, aby si so mnou prišli vychutnať vianočný punč a prispeli tak na dobrú vec," povedal primátor mesta Banská Bystrica Ján Nosko.

Atmosféru predvianočnej Banskej Bystrice podčiarkne aj kultúrny program na Námestí SNP. O 16:00 zahrá Ľudová hudba Jána Maka so spevákmi z Horehronia a Nádej zrodenia predvedie o 17:00 divadlo Kvelb z Českých Budejovíc s 13 metrovou bábkou anjela.

Foto: ilustračné

V stánku na vianočných trhoch môžete kúpou punču prispieť na dobrú vec
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM