Jakub Forgács Správy

Nosko s Lunterom prevzali kľúče: DOM KULTÚRY vraciame ľuďom, tvrdí župan

Podľa slov predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja urobia všetko pre to, aby toto miesto ďalej nechátralo, ale opäť sa stalo priestorom pre umenie, vedu a spoločenské udalosti a aby opäť slúžilo verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku Nosko s Lunterom prevzali kľúče: DOM KULTÚRY vraciame ľuďom, tvrdí župan
7
Galéria

Dom kultúry je oficiálne v rukách Banskobystrického samosprávneho kraja a mesta Banská Bystrica. Na sociálnej sieti o tom informoval preseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Ondrej Lunter. „Dnes sme spolu s primátorom mesta Jánom Noskom symbolicky prevzali kľúče od budovy , ktorá má potenciál stať sa kultúrnym centrom mesta aj širokého okolia,“ uviedol.

„Urobíme všetko pre to, aby toto miesto ďalej nechátralo, ale opäť sa stalo priestorom pre umenie, vedu a spoločenské udalosti a aby opäť slúžilo verejnosti. Aby mohli prísť ľudia a požičať si tu knihu či posedieť v čitárni pobočky Verejnej knižnice Mikuláša Kováča, alebo navštíviť nové priestory nášho Bábkového divadla na Rázcestí či populárno-vedeckého centra, kam budú mladší i starší chodiť s nadšením a odchádzať bohatší o ďalšie poznatky o vesmíre,“ vymenoval Lunter.

„Verím, že spoločnými silami sa nám všetky tieto plány podarí uskutočniť,“ dodal na záver.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Dom kultúry v Banskej Bystrici
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM