Monika Obrtalová Rôzne

Noc v knižnici zacielila na nástrahy dospievania

V priestoroch Verejnej knižnice Mikuláša Kováča sa uplynulý týždeň konalo dvojdňové podujatie na tému Noc v knižnici – Čo s nástrahami dospievania. Na projekte, ktorého cieľom bolo pomôcť mladým ľuďom pri riešení problémov spojených s pubertou, sa ok

Podujatie sa začalo vo štvrtok 14. októbra vo večerných hodinách v pobočkách knižnice Mikuláša Kováča na Fončorde a v Sásovej. Záujemcovia sa tu mohli stretnúť s viacerými aktuálnymi témami, ktoré aj v súčasnosti hýbu svetom mladých. Do popredia sa dostali najmä zdravý životný štýl, šikanovanie či rôzne formy závislostí ako alkohol, drogy, hráčstvo a internet. Medzi prednáškami však nechýbal oddych v podobe relaxačných cvičení a rozličných komunikačných hier.

Podujatie našlo u mladých veľkú odozvu. Počas prednášok sa živo zapájali do diskusií a neváhali sa dokonca s vlastnými skúsenosťami podeliť s ostatnými. Nešlo však len o teoretické, ale aj praktické poznatky zo života dnešnej mládeže. Sami na sebe si mohli vyskúšať viacero modelových situácií, v ktorých sa vžili napríklad do roly agresora alebo šikanovaného. Podľa slov zúčastnených mala akcia veľký úspech. Viacerí z nich totiž odchádzali domov s hlavou plnou myšlienok a aspoň čiastočne zmeneným pohľadom na súčasný svet.

ddk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM