Jakub Forgács Kultúra

Noc múzeí a galérií v Bystrici: Jubilejný ročník odštartuje v našom meste oslavy

Všetci milovníci tajomna a kultúry si v Banskej Bystrici prídu na svoje. Aj naše mesto sa totiž zapojilo do Noci múzeí a galérií, ktorá bude tento rok jubilejná..

Ilustračný obrázok k článku Noc múzeí a galérií v Bystrici: Jubilejný ročník odštartuje v našom meste oslavy
Zdroj: TASR

Jubilejný 10. ročník Noci múzeí a galérií sa uskutoční v jeden deň na celom Slovensku a výnimkou nebude ani Banská Bystrica. V sobotu 17. mája zostanú dvere múzeí a galérií otvorené pre návštevníkov do neskorých večerných a nočných hodín, aby im umožnili prehliadku expozícií. Vstupné na toto podujatie je pre návštevníkov dobrovoľné.

V Banskej Bystrici budete môcť od 18:00 do 23:00 navštíviť Thurzov dom, Matejov Dom, či Tihányiovský kaštieľ. Tie si budete môcť pozrieť aj napriek pokračujúcemu procesu digitalizácie zbierkového fondu vo všetkých expozíciách Stredoslovenského múzea. Z dôvodu digitalizácie bude obmedzený prístup do expozície v Thurzovom dome a v Matejovom dome.

Rok 2014 je pre Stredoslovenské múzeum rokom výročí. Oslavuje 125 rokov múzea, 25 rokov od otvorenia prírodovednej expozície v Tihányiovskom kaštieli a 5 rokov od otvorenia spoločenskovednej expozície o histórii mesta v Matejovom dome. Počas Noci múzeí slávnostne „odštartujú“ oslavy výročia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM