Jakub Forgács Rôzne Správy

Nixon je novou HVIEZDOU internetu: Z výšky zachytáva nielen krásy Slovenska, VIDEO

Videli ste už vtáka v úlohe kameramana? Orliak bielohlavý natáča úchvatné zábery.

Ilustračný obrázok k článku Nixon je novou HVIEZDOU internetu: Z výšky zachytáva nielen krásy Slovenska, VIDEO
7
Galéria
Foto: Andrea Dianišková

Pavel Michal je riaditeľom Základnej školy s materskou školou Maximiliána Hella v Štiavnických Baniach. Ide vôbec o prvú základnú školu na svete, na ktorej sa vyučuje povinný predmet Sokoliarstvo. Sám riaditeľ sa venuje sokoliarstvu viac ako 35 rokov a práve on ho zaviedol do výučby, čím stúpol záujem detí o štúdium. Spolu s priateľkou Andreou Dianiškovou však zaujali unikátnymi videami, ktoré zverejňujú na Instagrame. Natáča ich priamo jeden z operencov, orliak bielohlavý Nixon.

Operený kameraman

„Nixon sa vyliahol v ZOO Praha a Pavel prevzal starostlivosť o neho, keď mal Nixon jeden rok. Teraz ich spája už skoro 15-ročné priateľstvo. Nixon je hlavnou "hviezdou“ na každom vystúpení," uviedla pre spravodajský portál Dnes 24 Dianišková.

Práve ona sa spolu s Pavlom rozhodla založiť instagramový účet, aby ukázali život s Nixonom, pretože sokoliarstvo a Nixon je súčasťou ich rodiny a životného štýlu. „Našim cieľom je ukázať krásne miesta na Slovensku alebo v zahraničí z pohľadu Nixona a kamery pripevnenej na jeho chrbte. Chceme motivovať ľudí, aby viac cestovali po Slovensku, vnímali krásu ktorú tu máme,“ vysvetlila.

„Zakúpili sme si aj stan na auto a tak môžeme voľne cestovať a prespať s tým, že si postrážime v noci aj Nixona alebo on nás,“ doplnila.

Nixon má na chrbte popruhy na GoPro kameru. „Keď ideme filmovať, veľmi jednoducho mu ju na tie popruhy pripevníme, zafixujeme a môže sa filmovať. Nixon je na tento úkon zvyknutý a nevadia mu ani popruhy, ani lietanie s kamerou. Finálne zábery zverejňujeme na Instagrame, aby boli voľne prístupné,“ pokračovala Dianišková.

Krásy Slovenska aj zahraničia

Ako priznala, na filmovanie preletu na Španej Doline z Haldy Maximilián ku kostolu Premenenia Pána sa veľmi tešila, nakoľko túto malebnú dedinku má už dlhé roky veľmi rada. „Pavel aj ja sme Banskobystričania, aj keď on už roky pôsobí v Štiavnických Baniach. Na pláne máme veľa ďalších miest, avšak v lete nás čaká aj veľa sokoliarskych vystúpení. Určite však budeme pridávať ďalšie videá. Chystáme sa napríklad aj do Vlkolínca, na Ľubovniansky hrad, ale aj na mnoho iných miest ako sú rozhľadne alebo iné turisticky známe či menej známe miesta,“ vymenovala so slovami, že v rámci zahraničia najbližšie plánujú návštevu Českej republiky a Chorvátska.

„Najbližšie by sme radi nafilmovali prelet Nixona ponad banskobystrické námestie, na čo sa veľmi tešíme,“ dodala Dianišková.

Unikátne video natočené Nixonom si môžete pozrieť pod textom.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Orliak Nixon natáča úchvatné zábery z výšky
7
Galéria
Foto: Andrea Dianišková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM