Jakub Forgács Správy

Niektorí Bystričania môžu mať nečakanú návštevu: Dôvody sú hneď 2

Na dvere príbytku môžu zaklopať aj vám. Pôjde o ľudí zo Štatistického úradu Slovenskej republiky.

Ilustračný obrázok k článku Niektorí Bystričania môžu mať nečakanú návštevu: Dôvody sú hneď 2
Zdroj: Martin Károly

Štatistický úrad SR v roku 2022 realizuje na základe Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) Zisťovanie o domácom a výjazdovom cestovnom ruchu (CR). Cieľom zisťovania je zabezpečiť pravidelné informácie o účasti obyvateľov na cestovnom ruchu, ktoré sa zverejňujú v ročnej periodicite. V ozname, ktorý na webe mesta zverejnila Kancelária primátora, o tom informuje Zlata Jakubovie, generálna riaditeľka sekcie Štatistického úradu v Banskej Bystrici.

Aj v Bystrici

„Na Slovensku bolo do zisťovania pre rok 2022 vybraných 700 obcí, medzi nimi aj Banská Bystrica. Do zisťovania CR je v celej Slovenskej republike zaradených 8 200 domácností,“ uviedla.

Okrem toho mesto zverejnilo aj oznam, že Štatistický úrad SR zrealizuje na úseku štatistiky práce aj Výberové zisťovanie pracovných síl (VZPS), ktoré sa pravidelne vykonáva vo všetkých európskych krajinách. „Cieľom zisťovania je zabezpečovať pravidelné informácie o stave, štruktúre a vývoji trhu práce v SR na báze rovnakého metodického prístupu k meraniu zamestnanosti, nezamestnanosti a ekonomickej neaktivity. Výsledky výskumu ponúkajú širokú škálu informácií, ktoré sú zverejňované so štvrťročnou periodicitou,“ píše Jakubovie.

Ako budú spomínané štatistické zisťovania prebiehať, sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM