Monika Obrtalová Rôzne

Niektoré horské prechody a cesty uzavreli!

Horský priechod Donovaly v okrese Banská Bystrica je pre nákladné vozidlá dlhšie ako 10 metrov z dôvodu silného sneženia uzavretý od včera až do odvolania. Dnes ráno bol uzatvorený pre všetku dopravu aj prechod Čertovica, kde je okrem hustého sneženi

Pre kamiónovú dopravu je aj naďalej do odvolania uzatvorený úsek cesty medzi Žarnovicou a Veľkým Poľom. Obmedzenie pre vodičov platí na rýchlostnej ceste R2 obchvat Tornaľa v km 348, kde preteká voda na úseku dlhom až 100 metrov. V tejto časti je rýchlosť obmedzená na 40 km / h a platí tu zákaz predbiehania. Na ceste II / 531 v km 4 (Rimavská Sobota – Rimavské Jánovce) je momentálne voda na vozovke, rýchlosť je tu obmedzená na 20 km/h.

O 4.00 hodine ráno boli nahlásené spadnuté stromy na úseku 1/50, na ceste medzi Vígľašom a Horným Tisovníkom, kde je spojazdnený len jeden jazdný pruh a na ceste 3/529. Stromy spadli na cestu aj v okrese Zvolen na úseku Pliešovce – Zaježová. „Na ich odstraňovaní sa pracuje,“ informoval hovorca BBSK Peter Hajnala.

Aktuálna situácia na cestách BBSK:

Cesta I/72 v úseku Tisovec – Zbojská – prejazdná. Cesta II/531 v úseku Tisovec – Muráň – prejazdná. Cesta 065/019 Hodruša – Hámre – Kopanice – uzavretá. Cesta 065/017 Banská Štiavnica – Vyhne – prejazdná. Cesta 065/018 Hodruša – Hámre – Banská Štiavnica – ťažko prejazdná. Cesta 065/026 Hliník nad Hronom – Banská Štiavnica – prejazdná. Cesta I/14 – horský prechod Šturec – prejazdný pre všetku dopravu. Cesta 3/529 Hriňová – Vrch Slatina – prejazdná od 10:50 hodiny.

Zdroj: Úrad BBSK Foto: TASR

kalamita
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM