Marcel Mojžiš Rôzne

Nie každý ich má šťastné a veselé: V Bystrici sa pokúsia bezdomovcom skrášliť Vianoce

Vianoce nie sú pre všetkých iba chvíľami pokoja a relaxu. Svoje by o tom vedeli povedať aj ľudia bez strechy nad hlavou. Bezdomovcom však pod Urpínom podajú pomocnú ruku a vianočnú atmosféru v Banskej Bystrici zažijú aspoň vďaka slávnostnej večery.

Ilustračný obrázok k článku Nie každý ich má šťastné a veselé: V Bystrici sa pokúsia bezdomovcom skrášliť Vianoce

Vianočnú kapustnicu či Štedrú večeru chystajú ľuďom bez domova v Banskej Bystrici inštitúcie, ktoré im na území mesta podávajú pomocnú ruku. Územný spolok Slovenského Červeného kríža (SČK) v Banskej Bystrici a mesto podávajú na Štedrý deň kapustnicu. Diecézna charita Banská Bystrica (DCH BB) pripravuje večeru.

„Počas vianočných sviatkov každý rok pripravujeme Štedrú večeru – kapustnicu, ryby, šalát – a teplé balíčky (rukavice, čiapky, šály, spodnú bielizeň, ponožky), v rámci našich možností. Usilujeme sa získavať finančné prostriedky cez projekty, ale nie vždy nám schvália projekt,“ uviedla riaditeľka DCH BB Ľubica Michalíková.

Zuzana Stanová, riaditeľka územného spolku SČK v Banskej Bystrici, pokračovala, že kapustnica sa bude podávať na Štedrý deň asi od 11.00 h. „Dostanú nejaké teplé veci na oblečenie,“ podotkla s tým, že ľuďom bez domova dajú aj trvanlivé potraviny. Bezdomovci sa v meste pod Urpínom môžu pred mrazom ukryť aj v ohrevni. Stanová konštatovala, že v tejto vykúrenej miestnosti so sedačkami sa počas dňa vystrieda okolo desať ľudí.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM