Jakub Forgács Správy

Porušovanie ľudských práv. V Bystrici sa bude hovoriť o závažnom probléme

V sobotu a v nedeľu sa v Spoločenskej miestnosti Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov UMB uskutoční Workshop o neformálnom vzdelávaní. Témou bude porušovanie ľudských práv.

Ilustračný obrázok k článku Porušovanie ľudských práv. V Bystrici sa bude hovoriť o závažnom probléme
Foto: Jaroslav Dodok

Miloš Ondrašík z organizácie Iuventa a Univerzitná skupina Amnesty International pozývajú všetkých záujemcov o neformálne vzdelávanie na víkendový workshop v Banskej Bystrici. „Prísť môže každý, kto sa chce niečo naučiť a má záujem aktívne sa zapojiť do riešenia problémov týkajúcich sa porušovania ľudských práv,“ informoval Rado Sloboda, organizátor podujatia.

„Workshop bude viesť Miloš Ondrášik, ktorý neformálne vzdeláva už niekoľko rokov v rámci lokálnych, národných aj medzinárodných školení,“ povedal Sloboda. Môžete sa na ňom dozvedieť, čo je to neformálne vzdelávanie a ako ho použiť v praxi. Priblíži sa vám aj Amnesty International, globálne hnutie ochrancov a ochrankýň ľudských práv.

„Okrem toho spoznáte Banskobystrickú univerzitnú skupinu AI, jedinú takúto skupinu na východ od Prahy. Dozviete sa viac o programe Mládež v Akcii, o živých knižniciach a o množstve ďalších zaujímavých vecí,“ dodal na záver Sloboda. Pôjde o prvý zo série workshopov zameraných na schopnosť mladých ľudí realizovať neformálne vzdelávanie k ľudským právam.

Ak vám spomínané témy nie sú ľahostajné a zaujali vás, neváhajte a kontaktujte organizátorov na mail rado.sloboda@amnesty.sk. Vstup na workshop je zadarmo, ale voľných je už len pár posledných miest, a preto neváhajte.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM