Monika Obrtalová Kultúra

Nič viac ako swing

Zajtra pokračuje Stredoslovenské múzeum v cykle komorných koncertov Zelené tóny hudobnou lahôdkou v podaní swingového tria NOTHING BUT SWING TRIO. Už samotným názvom sa skupina Nothing but swing Trio hrdo hlási k tradícii a hudobnému odkazu významnej

Svojou tvorbou však ďaleko presahujú hranice 50. rokov. Výrazný muzikantský potenciál členov tria im umožňuje prijímať vplyvy vážnej hudby, etnického folklóru ako aj moderného džezu, ktoré ich vo veľkej miere ovplyvňujú tak pri tvorbe vlastných kompozícií, ako aj pri aranžovaní a interpretácii už existujúcich skladieb a štandardov. Skupina Nothing but swing Trio sa svojím repertoárom, ale i kvalitou veľmi rýchlo začlenila medzi uznávaných džezových interpretov doma i v zahraničí.

Tentokrát sa vám spolu s Nothing but swing Triom predstaví aj skvelý džezový spevák z Maďarska Gábor Winand. Na stretnutie s vami sa už teraz tešia okrem Gábora Winanda aj hudobníci Klaudius Kováč /klavír/, Peter Solárik /bicie/ a Róbert Ragan /kontrabas/. Návštevníci nedeľného koncertu z cyklu Zelené tóny už túto nedeľu zažijú na vlastnej koži kvalitnú swingovú hudbu v podaní skvelých hudobníkov.

Stredoslovenské múzeum vám už štvrtý rok za sebou prináša nádielku skvelej hudby v podaní vynikajúcich hudobníkov a interpretov s názvom Zelené tóny. V predchádzajúcich ročníkoch ste sa mali možnosť započúvať do džezu, nechať sa uniesť na vlne latinskoamerických rytmov, vypočuť si francúzsky šansón, spoznať krásy horúceho flamenca či precítiť tango na vlastnej koži. Aj tento rok pre vás pripravujú nezabudnuteľné chvíle strávené pri dobrej hudbe v príjemnom prostredí Thurzovho domu. Hudobné koncerty z cyklu Zelené tóny sa uskutočnia v Sakrálnej sieni Thurzovho domu na Námestí SNP 4 vždy o 16.00 hodine.

Zdroj: Stredoslovenské múzeum

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM