Kultúra

NEZMEŠKAJTE oslavy v Múzeu SNP: Lákajú ukážky DOBOVEJ techniky aj vstup ZDARMA

Oslavy výročia ukončenia druhej svetovej vojny odštartujú o 11.00 hod. pietnym aktom kladenia vencov.

Ilustračný obrázok k článku NEZMEŠKAJTE oslavy v Múzeu SNP: Lákajú ukážky DOBOVEJ techniky aj vstup ZDARMA
Zdroj: TASR

Múzeum SNP v Banskej Bystrici pripravilo pri príležitosti 79. výročia ukončenia druhej svetovej vojny v Európe na stredu celodenné podujatie pre verejnosť. Súčasťou programu budú ukážky vojenskej techniky i premietanie filmov, vstup na podujatie je bezplatný. Múzeum o tom informovalo na svojej oficiálnej webovej stránke.

Pietny akt aj premietanie

Oslavy výročia ukončenia druhej svetovej vojny odštartujú o 11.00 hod. pietnym aktom kladenia vencov. Hlavný program podujatia sa začne na poludnie, od kedy bude pre verejnosť zdarma prístupná aj expozícia múzea.

„V kinosále múzea bude v čase medzi 13.00 a 17.00 hod. premietanie dokumentárnych filmov z koprodukcie Múzea SNP. Popoludniu budú dominovať kluby vojenskej histórie s dynamickými ukážkami. Nadšenci vojenskej histórie budú mať v areáli i dobovú techniku,“ priblížilo múzeum.

Súčasťou podujatia bude aj hudobný program či jazda na historických vojenských motorkách. Pripravené sú aj športové a tvorivé aktivity pre rodiny s deťmi, ukážky sokoliarov či prezentácia diaľkovo riadených modelov tankov a vojenských vozidiel.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM