Kultúra

Nevšedný ZÁŽITOK pre milovníkov KNÍH: V Bystrici bude ľuďom čítať aj Matej TÓTH

Toleranciu a rešpekt budú počas jubilejného ročníka Univerzitnej noci literatúry odzrkadľovať aj prezentované knižné tituly či osobnosti, ktoré budú ukážky čítať.

Ilustračný obrázok k článku Nevšedný ZÁŽITOK pre milovníkov KNÍH: V Bystrici bude ľuďom čítať aj Matej TÓTH
4
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Tolerancia a rešpekt sú témy, na ktoré chce upriamiť pozornosť jubilejný desiaty ročník Univerzitnej noci literatúry. Na siedmich miestach budú osobnosti v utorok (18. 4.) v Banskej Bystrici opäť čítať ukážky zo siedmich kníh vydaných menšími slovenskými vydavateľstvami. TASR o tom informovala Dana Straková z referátu marketingovej komunikácie Univerzity Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici, ktorá je organizátorom podujatia.

Odzrkadlenie v knihách

„Keď sme uvažovali o téme oslavného ročníka, aj pod vplyvom udalostí, ktoré sa udiali na Slovensku, v Európe, vo svete, ktoré sa diali i dejú aj v našich blízkych okoliach a ktoré nás zasahujú a ovplyvňujú, sme jednomyseľne a bez váhania siahli po slovách, ktorých neprítomnosť alebo oslabenie pociťujeme ako vážne zlyhanie človečenstva,“ uviedli organizátori.

Toleranciu a rešpekt budú počas aktuálneho ročníka podujatia odzrkadľovať aj prezentované knižné tituly či osobnosti, ktoré budú ukážky čítať. „Sedmička čítajúcich osobností svojím konaním, správaním, vystupovaním ukazuje príklad rešpektujúceho spolužitia a aktívnou pomocou prispieva k zlepšovaniu existenčnej situácie rôznych marginalizovaných skupín,“ dodali organizátori.

Viac o tom, aké čítajúcej osobnosti budete môcť stretnúť, sa dozviete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Výnimočný ročník Univerzitnej noci literatúry na UMB
4
Galéria
Zdroj: UMB
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM