Kultúra

Nevšedná AKTIVITA pre malých Bystričanov: Deti zabúdajú aj na mobily a tablety

Vlaňajší prvý ročník špeciálneho krúžku bol mimoriadne úspešný, a to aj vďaka spolupráci s mestskou rybárskou organizáciou.

Ilustračný obrázok k článku Nevšedná AKTIVITA pre malých Bystričanov: Deti zabúdajú aj na mobily a tablety
Zdroj: pixabay.com

Aj v tomto roku pripravilo Stredoslovenské múzeum (SSM) v Banskej Bystrici pre deti od 3. ročníka základnej školy rybársky krúžok. V priestoroch Tihányiovského kaštieľa sa uskutoční dva razy do mesiaca, vždy v stredu, v období od októbra do júna. TASR o tom informovala Dana Kurtíková, manažérka SSM s tým, že vlaňajší prvý ročník bol mimoriadne úspešný, a to aj vďaka spolupráci s mestskou rybárskou organizáciou.

Teória aj výlety

„Deti absolvujú teoretické hodiny o ochrane a rozdelení vôd, naučia sa spoznávať jednotlivé druhy u nás žijúcich rýb a ich správanie. A to aj za pomoci preparátov, ktoré sú vo fonde nášho múzea. Nemenej dôležitá je i legislatíva a rybársky poriadok, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou vedomostí každého rybára,“ priblížila kurátorka múzea Jaroslava Bobáková.

Účastníkov čakajú zaujímavé príhody od skúsených rybárov či ukážky rôznych rybárskych techník, a tiež výlety k vodným plochám. Odbornú garanciu krúžku zabezpečujú členovia Slovenského rybárskeho zväzu a odborní pracovníci SSM, ktorí hravou formou vtiahnu deti do tajomstiev ukrytých pod vodnou hladinou. Zápis do krúžku je túto stredu o 16.00 hod. v Tihányiovskom kaštieli, ale do konca októbra je možné nahlásiť sa aj telefonicky, mailom, prípadne počas návštevy múzea.

Viac o pozitívnych dôsledkoch atraktívneho programu sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM