Jakub Forgács Kultúra

Neviete ešte, kam vyraziť za oddychom? V Bystrici sa ani cez víkend nebudete nudiť

Ak hľadáte, kde by ste trávili voľné dni nadchádzajúceho víkendu, nemusíte cestovať ďaleko. Množstvo príležitostí na chvíle oddychu objavíte aj priamo Banskej Bystrici a blízkom okolí.

Ilustračný obrázok k článku Neviete ešte, kam vyraziť za oddychom? V Bystrici sa ani cez víkend nebudete nudiť
Zdroj: TASR

PREDSTAVENIA:

  • Sobota 18:30 Štátna opera – HRNČIARSKY BÁL /Gejza Dusík/ – Z dvanástich operiet Gejzu Dusíka je kvalitatívnym vrcholom Hrnčiarsky bál. Námet je zasadený do revolučných rokov 1848–1849, ktoré sú v slovenských dejinách spojené s národným hnutím Štúrovcov.
  • Nedeľa 16:00 Divadlo Štúdia tanca – ROZPRÁVKA STROMY – Zázračný príbeh o tom, ako sa rodia umelci.

VÝSTAVY:

  • Sobota a nedeľa Stredoslovenská galéria – „PRVÝ ČLOVEK BOL UMELEC“ – Výstava je výstupom programu umeleckých rezidencií, ktorý je realizovaný v priebehu roka 2014 v Stredos­lovenskej galérii.
  • Sobota a nedeľa Stredoslovenská galéria – BORIS NÉMETH, JÁN VIAZANIČKA – DOKUMENTÁRNA SPRÁVA O SLOVENSKU – Stredoslovenská galéria uvádza výstavu Borisa Németha a Jána Viazaničku Premeny Slovenska / Dokumentárna správa.
  • Sobota a nedeľa Thurzov dom – Stredoslovenské múzeum – VEĽKÁ VOJNA V NAŠICH ŽIVOTOCH – Výstava k stému výročiu 1. svetovej vojny.
  • Nedeľa ŽIVOT HRABOŠA SEVERSKÉHO PANÓNSKEHO V MOKRADIACH PODUNAJSKA – Tihanyiovský kaštiel – Stredoslovenské múzeum – Myslíte si, že hraboš severský panónsky je malý bezvýznamný tvor? Táto výstava vás presvedčí o opaku.

PRE DETI:

  • Sobota 16:00 Divadlo pod balkónom – HAVO SLAVO – Interaktívny príbeh s pesničkami o malom psíkovi Slavkovi, ktorého najviac zo všetkého trápi, že mu každý hovorí, aký je malý. Slavko sa preto rozhodne vydať do sveta a dokázať všetkým, že on je už veľký. Na svojej ceste zažije „veľké” dobrodružstvá , aby napokon pochopil, že aj malí dokážu vykonať veľké veci
  • Nedeľa 9:00 – 12:00 Tihanyiovský kaštiel – Stredoslovenské múzeum – NEDEĽNÉ TVORIVÉ DIELNE PRE DETI v Tihányiovskom kaštieli – Vytvorte si svoju mokraď – Príďte si užiť interaktívnu výstavu o hrabošovi severskom a spoznajte bližšie prostredie, kde žije. Na tvorivej dielni si spolu vytvoríme mokraď, ktorú budú obývať mnohé známe aj menej známe živočíchy.
  • Nedeľa 13:00 – 17:00 Thurzov dom – Stredoslovenské múzeum – NEDEĽNÉ TVORIVÉ DIELNE PRE DETI v Thurzovom dome – Medaily a vyznamenania – Počas 1. svetovej vojny obetovali vojaci svoje životy a za svoju odvahu získavali vyznamenania. Začo by ste vy dnes udelili vyznamenanie a ako by malo vyzerať. Skúste si navrhnúť vlastné vyznamenanie a vlastnoručne ho vytvoriť.
  • Nedeľa 16:00 Divadlo pod balkónom – ZLATOVLÁSKA – Interaktívna činoherno – bábková rozprávka plná fantázie a hravosti o tom, čo všetko treba urobiť, aby ste dostali za ženu princeznú so zlatými vlasmi.
  • Nedeľa 16:00 BDNR – ČERVENÁ ČIAPOČKA /Iveta Škripková/ – Alebo Večer u Madame d`Aulnoy, keď sa podával jahodový čaj a rozprávali rozprávky

ŠPORT:

  • Nedeľa o 17:00 Zimný štadión – HOKEJ – HC '05 – ŠHK 37 Piešťany (Tipsport Extraliga )

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM