Správy

Neviete, čo s DEŤMI? Na TIETO letné AKTIVITY ich prihlásite aj na poslednú chvíľu

Kultúrne inštitúcie v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) pripravili pre prázdninujúce deti rôzne letné aktivity.

Ilustračný obrázok k článku Neviete, čo s DEŤMI? Na TIETO letné AKTIVITY ich prihlásite aj na poslednú chvíľu
Zdroj: Maxi Festík

Či už ide spoznávanie histórie, literárne, hudobné, divadelné, tanečné alebo výtvarné workshopy, je z čoho vyberať. Na niektoré turnusy sú ešte stále voľné miesta. TASR o tom informovala hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková.

Pestrá ponuka

„V tomto roku sa denné aktivity v našich krajských kultúrnych inštitúciách tešia mimoriadnej obľube. Viaceré sa vypredali prakticky okamžite. Ponuka je naozaj pestrá a program bohatý. Dúfam, že spomedzi voľných turnusov si vyberú tí, ktorí doposiaľ váhali alebo sa im zmenil program. Aj takto chceme budovať vzťah detí ku kultúre a veríme, že do našich múzeí, galérií, knižníc, osvetových stredísk či hvezdární zavítajú i po prázdninách,“ konštatoval riaditeľ odboru kultúry Úradu BBSK Peter Černek.

V Banskej Bystrici sú ešte voľné miesta na workshop Šikovníček v termíne 24. až 28. júla, ktorý organizuje Stredoslovenské osvetové stredisko. Je určený pre deti, ktoré rady tvoria, vyrábajú, lepia, pletú, tancujú a spievajú.

V tom istom čase Knižnica Jána Kollára v Kremnici ponúka posledné miesta na aktivitu s názvom Spisovateľ v komikse. Deti sa dozvedia, ako vzniká komiks a samy si vyskúšajú aj jeho tvorbu.

Ďalšie aktivity v Banskobystrickom kraji nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM