Jakub Forgács Krimi

Neuveriteľná zhoda náhod. Pri Zolnej našli v jeden deň hneď 2 delostrelecké míny

Muži zákona sa museli činiť. V priebehu jedného dňa dostali až tri oznámenia o nájdenej munícii, z toho dve hneď pri Zolnej.

Ilustračný obrázok k článku Neuveriteľná zhoda náhod. Pri Zolnej našli v jeden deň hneď 2 delostrelecké míny
Zdroj: Policajný zbor SR

Polícia vo Zvolene a v Krupine prijala v priebehu utorka tri oznámenia o nájdenej munícii. Informovala o tom banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„Na linke 158 bolo prijaté oznámenie z obce Kozí Vrbovok, že počas zemných prác pri rodinnom dome našli v záhrade nevybuchnutú muníciu, čo bolo následne preverené aj policajnou hliadkou, ktorá miesto zabezpečila. Jednalo sa o delostrelecký granát z druhej svetovej vojny,“ uviedla Faltániová.

„Ďalšie oznámenie bolo zo Zolnej, že medzi obcou Zolná a osadou za Zolnou, keď hľadali loptu, ktorá spadla do potoka, našli aj delostreleckú mínu. Miesto zabezpečila hliadka až do príchodu pyrotechnika. Tretie oznámenie bolo o nájdenej munícii nad obcou Zolná. Počas prechádzky, našli na poli delostreleckú mínu. Aj toto miesto zabezpečila policajná hliadka,“ pokračovala hovorkyňa.

„Vo všetkých prípadoch nájdenú muníciu prevzal policajný pyrotechnik a následne bude zneškodnená,“ dodala na záver Faltániová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM