Ivana Kováčiková Rôzne

Netradičný pokus o rekord. Bystrická škola bude krstiť bublinami

Sťahovanie, ktoré čaká bystrickú školu už o pár mesiacov, oslávia slávnostným krstom ako sa patrí. Čo to má spoločné s bublinami a ako sa môžete zapojiť do nového rekordu?

Ilustračný obrázok k článku Netradičný pokus o rekord. Bystrická škola bude krstiť bublinami
Zdroj: TASR

Súkromná základná Škola u Filipa sa v septembri presťahuje do areálu UMB, na Ružovú ulicu. Slávnostný krst nových priestorov bude spojený s pokusom o rekord v „bublifukovaní“. Podujatie sa uskutoční 16. júna o 10:00 a zúčastní sa na ňom i rektor UMB Vladimír Hiadlovský.

„Bubliny sú symbolom našich prianí a túžob, vízií a spoločných cieľov. Bubliny sú zároveň aj symbolom nášho osobného priestoru, ktorý chceme zdieľať so všetkými priaznivcami Školy u Filipa. Náš Filip je nielen o rozume, ale aj o empatii, tá sa vždy počíta,“ reagovala za organizátorov Bela Lisáková.

Sťahovanie bude až v septembri

sa presťahuje do areálu

„Počas krstu nového domova Školy u Filipa sa pracovníci školy a žiaci pokúsia o ustanovujúci rekord v počte ľudí, ktorí budú spoločne "bublifukovať“ šesť minút. Ak sa to podarí, vznikne nový slovenský rekord," uviedla Zuzana Ševčíková, referentka marketingovej komunikácie UMB.

Škola u Filipa vznikla v roku 2003. Základným motívom na jej založenie bolo poskytnúť rodičom modernú cestu výchovy a vzdelávania k múdrym, dobrým, aktívnym a šťastným deťom. Poslaním školy je pripraviť deti na reálny pracovný i osobný život a aktívne riešenie problémov, ktoré so sebou život prináša.

„Škola u Filipa sa dobrovoľne zúčastňuje na projekte Komparo, v rámci ktorého sú periodicky testovaní žiaci základných škôl. Zapojilo sa doň 200 škôl z celého Slovenska. Výsledkami svojich žiakov sa už po tretí raz za sebou zaradila medzi 25 percent najúspešnejších škôl,“ dodala Mihalicová.

Čítajte tiež:

Petícia spojila študentov bystrických škôl. Čo požadujú na problematickom ú­seku?

Bystrická riaditeľka v ROZHOVORE: Žiaci nám tykajú a osobne som väčšiu úctu a rešpekt nevidela

Foto: ilustračné

VIDEO: Pozvánka na krst nového domova Školy u Filipa
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM