Jakub Forgács Krimi

Nepoučiteľný Bystričan Peter (28): Za šoférovanie bez vodičáku väzenie!

Viedol auto bez dokladov napriek zákazu, čím maril výkon úradného činiteľa. Okresný súd v Banskej Bystrici naparil mladému mužovi 6-mesačný trest odňatia slobody nepodmienečne.

Ilustračný obrázok k článku Nepoučiteľný Bystričan Peter (28): Za šoférovanie bez vodičáku väzenie!
Zdroj: TASR

Rozsudok je právoplatný, pretože prokurátor ani obžalovaný sa voči verdiktu neodvolali. Peter šoféroval Daewoo Nubira v januári na Kuzmányho ulici v Banskej Bystrici a nezastavil na znamenie policajnej hliadke. Keď ho po chvíli chytili pri uličke Kakatka, nemohol sa preukázať vodičským preukazom. Za iný šoférsky delikt mu ho v roku 2012 vzali policajti zo Zvolena a súd mu zakázal viesť motorové vozidlá na viac ako jeden rok.

V minulosti osemkrát trestanému vodičovi to neprekážalo a opäť si sadol za volant bez dokladov. Tým spáchal prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia. Na súde v Banskej Bystrici svoje konanie priznal a oľutoval. Jeho obhajkyňa navrhovala neukladať nový trest vzhľadom na predošlé odsúdenie. Sudca však vyhovel prokurátorovi a uložil mladíkovi súhrnný trest, pričom zrušil predošlé odsúdenie na štyri mesiace nepodmienečne za prečin vo Zvolene. Zároveň mu uložil trest zákazu tri a pol roka viesť akékoľvek motorové vozidlo.

Od spáchania prečinu je nepoučiteľný vodič vo väzbe. Sudca poznamenal, že už môže požiadať o podmienečné prepustenie z výkonu trestu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM