Monika Obrtalová Futbal

Neporaziteľnosti je koniec: Dukla zakopla s Ružomberkom

Neporaziteľnosť banskobystrických futbalistov trvala len dve kolá. Už v treťom na trávniku rivala z Ružomberka pustila Dukla perie a odchádza domov bez bodového zisku po prehre 0:1.

Ružomberok – Banská Bystrica 1:0 (0:0) Góly: 59. Pekár. ŽK: Poljovka. Rozhodoval: Pavlík, 1753 divákov.

Zostavy a striedania:
MFK Ružomberok: Zich – P. Maslo, Práznovský, Greššák, Jurkemik – M. Nagy – Ľupták, Ďubek, Š. Pekár (86. Gerec) – Serečin (90+. Bielák), Lovás (69. Almaský).
Dukla Banská Bystrica: Boroš – Turňa, Poljovka, Gyömbér, Savič (64. Pančík) – Marek Hlinka – Brašeň, Považanec (77. Augustín), Hučko – Ferenčík (59. Matúš), Slančík.

V 15. minúte Dukla zahrávala prvý roh a na šťastie pre domácich, Gyömbérova hlavička z bezprostrednej blízkosti trafila len ružomberského ľavého obrancu Jurkemika. V 22. min. Zich musel riešiť priamy kop z 22 m, ktorého aktérom bol Považanec a vzápätí Brašeň zblízka prehlavičkoval ružomberskú bránu. V 26. minúte Ferenčík dostal krásny pas za domácu obranu, no Práznovský v pravý čas zatiahol záchrannú brzdu. V 40. minúte po zrážke bystrických stopérov sa do šance dostal Lovás, no jeho tečovaná strela minula cieľ.

V 56. minúte po peknej domácej kombinačnej akcii Lupták naservíroval loptu Grššákov, ale ten z prvej z ôsmich metrov minul bránu. Hneď na to sa po ľavej predral Ďubek, Serečin loptu hlavou iba pohladil a jeden zo „zadákov“ Dukly ešte odvrátil na roh. V 59. min. Ďubek ľavačkou zatočil loptu pred bránu hostí a Pekár hlavou trafil dolný kút bystrickej brány – 1:0. V 66. min. Brašeň spoza šestnástky natiahol gólmana MFK Zicha. V 73. minúte z diaľky vypálil Serečin, no jeho „jedovka“ presvišťala tesne vedľa ľavej žrdi brány hostí.

Prvý polčas bol vyrovnaný, avšak s nebezpečnejšími okamihmi pred bránou Liptákov. Druhá dejstvo sa nieslo v znamení ružomberskej prevahy. Domáci futbalisti sa v tejto časti zápasu sa snažili o rýchly, dynamický futbal a zaslúžene vyhrali. V 85. minúte Boroš iba bravúrou zabránil, aby lopta so Serečinovej ľavačky neskončila po druhý raz v jeho sieti.

Ladislav Šimčo, tréner Ružomberka: „Áno, v prvom polčase Dukla viac hrýzla ako v druhom polčase. Už v treťom zápase sme dokázali v druhom polčase vystupňovať tempo. A aj vytvárať si gólové šance. Som rád, že jedna z nich padla do brány. Myslím si, že za druhý polčas sme si víťazstvo zaslúžili. Teší ma, že chlapci sa prezentujú behavým futbalom. To aj od nich vyžadujem a napokon to prináša aj ovocie.“

Norbert Hrnčár, tréner Banskej Bystrice: „Videli sme dobrý rýchly ofenzívny futbal. Svoje mužstvo môže pochváliť za prvý polčas, mali sme tam dobré akcie, no nedotiahli sme ich ku gólu, ktorý by zápas možno otočil. Je mi ľúto, že sme v prvej polovici gól nedali a stretnutie nenaklonili na našu stranu. Druhý polčas sa hral hore, dole, domáci sa dostali do hry, mali viac nebezpečných situácií. Dali gól a tak asi zaslúžene zvíťazili.“

bystrica24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM