Jakub Forgács Krimi

Nepochopiteľný VANDALIZMUS v Bystrici: Z mesta miznú kvety aj celé kvetináče, FOTO

Ľudia, ktorí takúto činnosť vykonávali, sa dopúšťajú zo zákona priestupku, pri dokázaní ktorého hrozia sankcie.

Ilustračný obrázok k článku Nepochopiteľný VANDALIZMUS v Bystrici: Z mesta miznú kvety aj celé kvetináče, FOTO
8
Galéria

V ostatných týždňoch zaznamenali Záhradnícke a rekreačné služby mesta (ZAaRES) niekoľko zmiznutí kvetov ale aj celého kvetináča. ZAaRES o tom informuje na sociálnej sieti.

„Ako sme uverejňovali v skorších príspevkoch, naši zamestnanci vypestujú desiatky tisíc rastlín ročne. Prácne od semiačka v skleníkoch, až po ich vnášanie do mesta. Môžeme ich vidieť v záhonoch, rovnako aj v mobilnej zeleni, či už v kvetináčoch na mostoch, kvetináčoch okolo pouličného osvetlenia atď. Naši zamestnanci venujú týmto rastlinám množstvo času, pravidelne ich okopávajú, vyplievajú a polievajú,“ píše ZAaRES s tým, že napriek ich precíznej práci, sa stretávajú s javom, kedy dochádza k vyberaniu týchto rastlín, či dokonca k zmiznutiu celých kvetináčov.

„Je to pre nás nepochopiteľné, pretože tento vandalizmus strpčuje život nám, pretože musíme vždy tieto zmiznuté rastliny doplniť. Rovnako vandalizmus nie je fér voči vám, obyvateľom, či návštevníkom mesta, pretože výsledný estetický efekt sa neukáže v plnej miere a samozrejme, zároveň je to i ekonomická ujma,“ píše na stránke.

„Touto cestou vyzývame vás, občanov, aby ste sa i o tejto téme rozprávali medzi sebou a veríme, že takáto činnosť nebude ďalej pokračovať,“ dodáva ZAaRES, ktorý zároveň upozornil občanov, ktorí takúto činnosť vykonávali alebo plánujú vykonávať, že sa dopúšťajú zo zákona priestupku, pri dokázaní ktorého hrozia zo strany Polícia Slovenskej republiky sankcie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Zmiznutia kvetov a kvetináčov v Bystrici
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM