Monika Obrtalová Kultúra

Nenechajte si ujsť koncert Antico Moderno

Stredoslovenské múzeum aj tento rok počas letných mesiacov pripravilo pre všetkých milovníkov klasickej hudby lahôdku v podobe koncertov z cyklu Hudobné leto v Stredoslovenskom múzeu. Po úspešnom prvom ročníku sa Hudobné leto opäť vracia do historic

V nedeľu 14. augusta sa v Sakrálnej sieni Thurzovho domu predstaví hudobné zoskupenie Antico Moderno. Pre pravidelných návštevníkov hudobných podujatí a koncertov organizovaných Stredoslovenským múzeom nie je názov tohto umeleckého telesa neznámy pojem. Duo Antico Moderno tvoria mladí talentovaní hudobníci František Kubiš a Andrej Turčin, ktorí sa rozhodli búrať zaužívané stereotypy a založili netypické hudobné zoskupenie s netradičným nástrojovým obsadením.

Pestrý repertoár známych i menej známych skladieb robí z tejto dvojice skutočnú hudobnú lahôdku nielen pre všetkých milovníkov klasickej hudby. V ich repertoári nájdeme skladby od baroka cez klasicizmus, ale i sonáty svetových autorov. Veľký záujem o túto dvojicu hudobníkov prejavujú aj súčasní skladatelia, vďaka čomu sa ich repertoár postupne obohacuje aj o kompozície z 20. a 21. storočia. Netypické spojenie hudobných nástrojov – huslí a akordeónu prináša jedinečný umelecký zážitok v podaní dua Antico Moderno.

Hudobné leto v Stredoslovenskom múzeu je divácky úspešný cyklus koncertov klasickej hudby organizovaných Stredoslovenským múzeom. Ku každému druhému nedeľnému popoludniu v letnej turistickej sezóne už druhý rok neodmysliteľne patria koncerty vážnej hudby v historických priestoroch Thurzovho domu. Aj tento rok počas letných mesiacoch návštevníkom Stredoslovenského múzea svoje hudobné umenie predstavia mladí talentovaní banskobystrickí poslucháči rôznych hudobných odborov so svojimi hudobnými hosťami. Koncerty klasickej hudby sa uskutočnia v sakrálnej sieni Thurzovho domu na Námestí vždy o 16:00 hodine, vstupné na koncerty je 1 euro.

Zdroj: Stredoslovenské múzeum

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM