Marcel Páleš Kultúra

Nenechajte si s deťmi ujsť dve sviatočné stredy v Banskej Bystrici: Budú divadelné!

Bábkové divadlo na rázcestí (BDNR) sa o zábavu počas najbližších dvoch sviatočných stried postará. Najmä deti a ich rodičia v Banskej Bystrici sa nudiť nebudú. Čaká ich bohatý program...

Ilustračný obrázok k článku Nenechajte si s deťmi ujsť dve sviatočné stredy v Banskej Bystrici: Budú divadelné!
Zdroj: Dnes24.sk

BDNR, ktoré sídli na Skuteckého 14 v Banskej Bystrici, si pripravilo pre menších aj väčších bohatý program:

  • 1.5.2013 o 10:00 hod. AKVAbatoláRIUM – PRE BATOĽATÁ OD 10 MESIACOV DO 3 ROKOV

Interaktívne predstavenie pre batoľatá a ich rodičov. Pokračovanie projektu Batolárium. Forma inscenácie je úplne prispôsobená prirodzeným potrebám batoliat, plne rešpektuje neposednosť detí, zapája ich do diania a interaktívne s nimi pracuje.

  • 1.5.2013 o 15:00 hod. DOBRODRUŽSTVÁ SMELÉHO ZEMIAKA

Krumple. Švábka. Bandurky. Grule. Zemáky… Všetky tieto záhadné slová znamenajú to isté. Že neviete čo? No predsa Z.....Y. V rozprávke vám zahráme o tom, ako sa smelý zemiak dostal k nám na stôl… a aké dobrodružstvá musel zažiť, aby sa mohol na panvičke smažiť.

  • 8.5.2013 o 10:00 hod. BATOLÁRIUM

Divadlo pre najnajmenších totiž nie je len o tvorbe predstavení, ale aj o dialógu s dôležitými osobami v živote malého dieťaťa – s jeho rodičmi alebo vychovávateľmi/ľka­mi. Práve oni/ony rozhodujú o tom, ktoré podnety ich dieťa prijme. Rodičia a opatrovatelia/ľky vytvárajú pre dieťa bezpečné miesto, z ktorého sa dajú podnikať výpravy do okolia, spoznávať a skúmať.

Predstavenie je interaktívne – plne rešpektuje neposednosť detí, zapája ich do diania a pracuje s nimi. Počas neho je dovolené hýbať sa, dotýkať sa, skúmať, slintať, prdkať, smiať sa, aj plakať. Citlivo predstaví dieťaťu svet divadla stvorený zo živej hudby, zvukov, hlasov, pohybov, dotykov. Ponúka mu divadelnú realitu, ktorá pracuje so známym, bezpečným a zrozumiteľným.

  • 8.5.2013 o 15:00 hod. ŠTOPĽOŠ LOPTOŠ

V divadelnej časti uvidíte príbehy malého štoplíka nezbedníka, ktorý len čo vyskočil z fľaše, myslel si, že mu patrí celý svet. V tvorivej dielni budete mať možnosť zoznámiť sa s výrobou korkových (štopľových) bábok.

Foto: BDNR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM