Jakub Forgács Hokej

Nekompromisný obranca Majeský mieri do českej extraligy: Rodák z Bystrice posilní Kladno

Slovenský hokejový obranca Ivan Majeský sa dohodol na spolupráci s českým extraligistom Rytíŕi Kladno. Nekompromisný obranca doteraz pôsobil na klubovej úrovni okrem NHL aj v Česku, Švédsku, Fínsku a Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Nekompromisný obranca Majeský mieri do českej extraligy: Rodák z Bystrice posilní Kladno
Zdroj: Webnoviny.sk

Tridsaťsedemročný bek za uplynulé štyri roky začínal v Kladne nový ročník trikrát, vždy potom zamieril do Švédska alebo Fínska. Za miestny extraligový klub odohral zatiaľ 63 duelov. Do tréningového procesu Kladna sa zapojil v auguste. Kontrakt s Kladnom podpísal aj lotyšský útočník Lauris Bajaruns.

Rodák z Banskej Bystrice Ivan Majeský odohral v zámorskej NHL tri sezóny v kluboch Florida Panthers, Atlanta Thrashers a Washington Capitals. Nekompromisný obranca pôsobil na klubovej úrovni aj v Česku (Kladno, Sparta Praha), Švédsku (Linköping a Skelleftea), Fínsku (Kärpät Oulu, IFK Helsinki a Jokerit Helsinki) a Slovensku (Zvolen a Banská Bystrica). Za reprezentáciu hral na ZOH v Salt Lake City 2002 aj v Turíne o štyri roky neskôr. Na svojom konte má šesť štartov svetových šampionátoch, z Helsínk 2003 si odniesol bronz.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM