Monika Obrtalová Krimi

Nehoda v zákrute: Na Šturci sa prevrátil kamión s granulami

V ostrej zákrute na Šturci sa prevrátil kamión, ktorý prevážal granule. Pri nešťastí sa zranil vodič a z nákladiaku unikli prevádzkové kvapaliny.

K nehode došlo v stredu poobede. Na miesto bol vyslaný automobil hasičskej záchrannej služby a sanitný automobil celkovo s piatimi príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru z Hasičskej stanice v Banskej Bystrici.

Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že v ostrej zákrute horského prechodu Šturec je na ľavom boku prevrátený poľský kamión prevážajúci granule na výrobu plastu, ktoré nie sú nebezpečné pre prírodne prostredie ani vodné zdroje. K úniku prevážaného materiálu pri dopravnej nehode nedošlo.

Pri dopravnej nehode došlo k zraneniu vodiča, ktorého ošetrila posádka zdravotnej záchrannej služby. Príslušníci HaZZ vymedzili miesto udalosti dopravnými kužeľmi a uniknuté prevádzkové kvapaliny boli zasypané sorpčnou látkou. Vzhľadom na potrebu väčšieho množstva sorpčných látok bol na miesto udalosti vyslaný aj automobil určený na likvidáciu ekologických havárii s dvoma príslušníkmi HaZZ z Hasičskej stanice v Banskej Bystrici.

Po zdokumentovaní dopravnej nehody príslušníkmi Polície SR boli znečistené sorpčné látky príslušníkmi HaZZ pozbierané do špeciálnej nádoby a zvyšné prevádzkové kvapaliny boli zasypané ďalšou sorpčnou látkou. Následne bolo miesto nehody odovzdané príslušníkom Polície SR.

Prevrátenie kamióna na kolesá si vodič zabezpečil sám prostredníctvom súkromnej spoločnosti a na miesto udalosti sa dostavili aj zamestnanci regionálnej správy ciest, ktorí dohliadali pri odstraňovaní následkov dopravnej nehody na možný únik prevádzkových kvapalín.

HaZZ Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM