Jakub Forgács Samospráva

Negatívne hlasy Bystričanov vypočuté. Na sídlisku v meste nastanú zmeny v doprave

Zmena organizácie dopravy na niekoľkých uliciach v Podlaviciach sa stretla s negatívnymi ohlasmi ľudí. Reakcia mesta na seba nenechala dlho čakať!

Ilustračný obrázok k článku Negatívne hlasy Bystričanov vypočuté. Na sídlisku v meste nastanú zmeny v doprave
Zdroj: Mesto Banská Bystrica

V uplynulom období zrealizovalo mesto so súhlasom Okresného dopravného inšpektorátu zmenu organizácie dopravy na uliciach Gaštanová, Limbová a Lipová v Podlaviciach. „Cieľom zjednosmernenia niektorých úsekov bolo zlegalizovanie pozdĺžneho parkovania na miestnych komunikáciách, ktoré obyvatelia roky využívali v rozpore so zákonom o cestnej premávke. Po negatívnych ohlasoch na časť zmien sa vedenie mesta stretlo s Banskobystričanmi a vyhovelo ich pripomienkam,“ uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Sekerešová.

Projekt zmeny organizácie dopravy v tejto mestskej časti sa pripravoval ešte v minulom volebnom období a nebol vtedy dostatočne s ľuďmi odkomunikovaný. Súčasťou projektu bolo aj osadenie značiek zakazujúcich státie na Lipovej a Gaštanovej ulici oproti zastávke MHD, na čo reagovali obyvatelia nesúhlasom.

„Vzniknutý problém sme si odkonzultovali s obyvateľmi Podlavíc na občianskej rade 11. októbra, kde mestom navrhované riešenie jednohlasne odsúhlasili. Návrh sme obratom predložili dopravnému inšpektorátu na posúdenie, ktorý ho schválil. Od budúceho týždňa sa tak zrušia štyri zákazy státia a zjednosmerní sa Lipová ulica od križovatky s Gaštanovou ulicou po výjazd z parkoviska spoza miestnych potravín. Zlegalizuje sa tým parkovanie vozidiel pozdĺžnym státím na okraji vozovky,“ hovorí 1. zástupca primátora Jakub Gajdošík.

Problém s parkovaním by mohla v tejto lokalite vyriešiť aspoň čiastočne výstavba parkovacích miest na Povstaleckej ulici, s ktorou sa počíta v budúcom roku. Vydanie stavebných povolení si vyžaduje dlhšie časové obdobie z dôvodu početných inžinierskych sietí v tomto úseku.

V OBRAZOCH: Úchvatné jesenné zábery bystrického fotografa
20
Galéria
Foto: Peter Braciník
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM