Monika Obrtalová Krimi

Neďaleko Starých Hôr vyhasol ľudský život

Včera krátko pred 18.00 hodinou došlo na ceste I/59 v katastri obci Staré Hory k dopravnej nehode. Osobné motorové vozidlo Fiat Marea sa zrazilo s nákladným vozidlom Tatra 815. K dopravnej nehode došlo tak, že 42-ročný vodič viedol vozidlo po dvojpru

Na miesto dopravnej nehody bolo vyslaných 10 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru na troch vozidlách hasičskej záchrannej služby z Hasičskej stanice v Banskej Bystrici. Po príchode na miesto udalosti bolo prieskumom zistene, že sa osobné motorové vozidlo Fiat Marea je zakliesnené pod nákladným automobilom Tatra 815, pričom v osobnom automobile bola zakliesnený vodič. V čase príchodu príslušníkov HaZZ sa na mieste udalosti nachádzala posádka RLP, ktorá konštatovala smrť vodiča Fiatu.

Zasahujúci príslušníci HaZZ pomocou hydraulického vyslobodzovacieho náradia odstránili strechu vozidla, predne dvere a následne pomocou ťažného lana bol osobný automobil vytiahnutý z pod nákladného automobilu a čím došlo k uvoľneniu postihnutej osoby a jej následnému vyslobodeniu z vraku osobného automobilu. Na miesto udalosti bolo vyslané aj ďalšie vozidlo hasičskej záchrannej služby z Hasičskej stanice v Banskej Bystrici s dvoma príslušníkmi za účelom dovozu ďalších sorbčných látok, nakoľko došlo k úniku prevádzkových kvapalín z obidvoch automobilov. Uniknute prevádzkové kvapaliny boli zachytené a zozbierane z vozovky do zberných nádob.

Požitie alkoholu u vodiča nákladného vozidla zistené nebolo. U nebohého bude prípadné požitie alkoholu zisťované pri súdnej pitve. K vyšetrovaniu dopravnej nehody bol prizvaný aj znalec z odboru dopravy. Presná príčina nehody je predmetom ďalších vyšetrovacích úkonov. Z dôvodu tejto vážnej dopravnej nehody bol včera uzavretý aj horský priechod Donovaly približne do 23.00 hodiny.

Zdroj a foto: KRPZ a HaZZ Banská Bystrica

nehoda BB
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM