Marcel Páleš Rôzne

Neďaleké Kordíky pútajú: Poznáte rodinný chodník so skalou lásky či bukom sily?

Mikroregión Kremnické vrchy - východ, okres Banská Bystrica. Zaľúbené dvojice, rodiny s deťmi, ale aj tí, ktorí potrebujú načerpať sily, môžu relaxovať na asi 4,5 kilometra dlhom Kordíckom rodinnom chodníku nad obcou Kordíky.

Ilustračný obrázok k článku Neďaleké Kordíky pútajú: Poznáte rodinný chodník so skalou lásky či bukom sily?
Zdroj: Dnes24.sk

Skala lásky, buk sily, skala dôvery, altánok pri prameni pitnej vody a jazierko tvoria päť stanovíšť trasy, priblížil starosta obce Ján Bíreš.

Láska, energia, guľáš partie

Na skalu lásky, ktorá je vysoká, vedie chodník. Pár sa tak sem môže „vyšplhať“, posedieť si a „hrkútať,“ pokračoval starosta.

Pod bukom sily, ktorý je podľa jeho slov obrovský, sa zasa čerpá energia. „Pod ním mal jeden náš občan aj svadbu,“ dodal Bíreš. Pri altánku sa dá opekať, preto si tu rodiny robia guláš partie či spoločné stretnutia.

Pri jazierku si turista môže posedieť. „Sú to miesta, kde si možno sadnúť a rozjímať v pokoji, v peknej prírode,“ skonštatoval starosta.

Chodník neobchádzajú ani vandali

Chodník vybudovala obec v spolupráci s Občianskym združením Kordícka Podkova v roku 2005. Jeho trasu v podobe okruhu návštevník prejde asi za hodinu a pol. Vedie od obecného úradu v centre obce a končí opäť pri ňom. Turisti chodník navštevujú podľa Bíreša prevažne v lete. Podotkol, že občas si na ňom „zašantia“ aj vandali.

Na chodníku každý rok robia údržbu a opravy. Tentoraz je v pláne oprava drevených šindľov či lavíc. Trasu chodníka tiež treba pokosiť, pohrabať, jazierko vyčistiť. Kordíčanov a dobrovoľníkov takáto brigáda čaká v prípade dobrého počasia už túto sobotu 25. mája.

Foto: Kordiky.ocu.sk

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM