Monika Obrtalová Kultúra

Navštívte folklórne slávnosti v Thurzovom dome

Stredoslovenské múzeum v spolupráci s fotoklubom pri Kultúrnom centre Andreja Sládkoviča v Detve slávnostne otvoria zajtra 9. júna o 15.00 hodine výstavu fotografií s názvom Detvianskym objektívom. Výstava je zameraná na folklór a ľudové umenie v rôz

Výstava je zaujímavá predovšetkým osobitým stvárnením danej tematiky, keďže autori sa roky aktívne podieľajú na dokumentovaní Folklórnych slávností pod Poľanou, ale aj mimo tejto činnosti zachytávajú históriu a ľudové zvyky. Fotoklub počas svojej 32 ročnej histórie zaznamenal množstvo úspechov. Medzi poslednými bola jeho kvalita ocenená v roku 2010 v celoslo­venskej súťaži fotoklubov „Petzvalov mapový okruh“, v ktorej sa zo zúčastnených 15 fotoklubov z celého Slovenska umiestnil na 1. mieste. V roku 1994 bola Fotoklubu DK AS Detva udelená medaila Jána Cifru za úspešnú fotografickú činnosť a aktivity vo fotografických mapových okruhoch.

Vyústením tvorivého snaženia sú aj individuálne ocenenia členov fotoklubu, získané na všetkých úrovniach postupovej súťaže AMFO, ktorej sa v regionálnych kolách úspešne zúčastnili už všetci súčasní členovia. Nie malým uznaním práce členov fotoklubu sú aj vystavené fotografie na celoslovenských výstavách krajinárskej fotografie „Slovensko moje" v Komárne, medzinárodnej výstave „Doprava" v Žiline či medzinárodných salónoch fotografie „Fotofórum" a „Strom" v Ružomberku, ako aj účasť členov na iných medzinárodných salónoch fotografie pod patronátom FIAPu, či už Petra Turčana na salóne fotografie „Exposed“ v Slovinsku alebo Ľubomíra Šurinu na medzinárodnom salóne fotografie „Special Themes Circuit“ v Rakúsku a v súťaži Fotoatak Trenčín, kde získal 3. miesto v sekcii voľnej tvorby.

Zdroj: Stredoslovenské múzeum

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM